Piteşti: Comisarul şef Garaiman şi patronul Rebob au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Alexandru Garaiman a fost arestat la 31 mai
Comisarul şef Alexandru Garaiman a fost arestat la 31 mai

Aceştia îşi vor petrece acasă sărbătorile de iarnă, după ce au stat o jumătate de an în arest.

După ce a petrecut o jumătate de an după gratii, comisarul şef Alexandru Garaiman, şeful Serviciului de Logistică şi Achiziţii din cadrul IPJ Argeş, se poate declara oarecum norocos, şi asta pentru că îşi va petrece acasă sărbătorile de iarnă.

Aseară, comisarul şef, împreună cu afaceristul Robert Constantin Matei, patron al firmei Rebob, au fost eliberaţi din Penitenciarul Colibaşi, după ce au făcut recurs la decizia instanţei de judecată de a prelungi mandatele de reţinere cu încă 29 de zile.

Arestaţi la 31 mai

Cei doi, împreună cu adjunctul lui Garaiman, Laurenţiu Cătălin Răban, care a fost eliberat pe 16 noiembrie, au fost arestaţi la 31 mai într-un dosar privind construirea sediului din Piteşti al Arhivelor Naţionale.

Procurorii DNA au avut atunci dovezi conform cărora în perioada 2003-2004 cei doi ofiţeri de poliţie au primit ca mită un autoturism de lux, bunuri şi servicii pentru a atribui nelegal la o licitaţie lucrarea de construcţie a sediului Arhivelor Naţionale firmei Rebob SRL.

În plus, conform rechizitoriului DNA Piteşti, aceştia ar fi suplimentat valoarea contractului în mod ilegal şi au decontat lucrări care nu au fost executate de constructor, cauzând un prejudiciu de  512.183,69 lei  Inspectoratului de Poliţie Argeş.

Chiar dacă toţi cei trei învinuiţi au fost eliberaţi din arest, ei vor fi cercetaţi în continuare, în stare de libertate. Comisarul şef Garaiman – pentru luare de mită, adjunctul său pentru complicitate, iar patronul Rebob pentru dare de mită.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite