Piteşti: Comercianţii de pepeni sunt supăraţi pe autorităţile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Comercianţii de pepeni sunt supăraţi pe autorităţile locale
Piteşti: Comercianţii de pepeni sunt supăraţi pe autorităţile locale

La final de sezon, vânzătorii de pepeni au fost forţaţi să părăsească aleile Pieţei Ceair. Comercianţii se uită acum cum pepenii li se strică pentru că zonele în care au fost mutaţi nu au vad comercial.

Serviciul Public Pieţe Agroalimentare şi Salubritate Stradală din subordinea Primăriei Piteşti a decis  să-i mute pe cei câţiva comercianţi de pepeni care toată vara au stat cu marfa întinsă pe aleile din Piaţa Ceair. Le-au cerut  să elibereze zona după ce le-au pus la dispoziţie spaţiul  din Micropiaţa Ceair aflată la cca. 200 de metri de piaţă şi alte două zone: Găvana şi Bere. De voie, de nevoie, comercianţii şi-au luat marfa şi au plecat.

De ce acum?
,,O săptâmână - două dacă ne mai lăsau, terminam şi noi marfa. Dacă tot am stat toată vara mai conta o jumătate de lună?  De ce  acum toată tevatura asta cu mutatul? De două zile suntem în pierdere. Clienţii care până mai ieri ştiau de unde să ne ia, se uită lung că nu mai văd un pepene în tot Ceairul.”, se plânge  Laura  Drăghici, unul dintre comerciantii obligaţi să se mute. Femeia a cumpărat pepenii de la un producător din Dăbuleni cu 50 de bani  kilogramul.  La început vindea marfa cu un leu kilogramul. Săptămîna trecută coborâse preţul la 70 de bani pe kilogram. “Era destul de convenabil. Scădeam chiria,  transportul şi ne rămânea şi nouă ceva profit. Acum, că nu mai avem clienţi, am lăsat mult din preţ, doar, doar, s-atragem câţiva cumpărători. Vindem cu 50 de bani, poate chiar cu 40 de bani kilogramul. Nici cât am dat pe marfă nu mai scoatem.”, explică Laura Drăghici.

Micropiaţa n-are vad
Comercianţii de pepeni mutaţi în micropiaţa Ceair speră ca măcar să mai recupereze ceva din investiţie. ,,Ne-au mutat aici unde nu e pic de vad comercial şi ne iau tot  5 lei pe metrul pătrat, ca dincolo. Practic noi mergem în pierdere. Preţul pepenilor l-am redus la minimul posibil dar cheltuielile au rămas la acelaşi nivel. Unde mai pui că noaptea nici măcar lumină n-avem iar wc-urile sunt mizerabile. Dacă tot nu ne-asigură condiţii, măcar să ne lase cu marfa în piaţă.”,  spune Mariana Petruş, un alt comerciant de pepeni. 

Autrorităţile locale rămân neînduplecate
,,Am primit zeci de sesizări privind blocarea accesului în Piaţa Ceair din cauza grămezilor de pepeni. Micropiaţa este mult mai potrivită acestui gen de comerţ. Chiar dacă acum vânzătorii n-au clienţi, piteştenii vor afla  repede de unde pot să-şi cumpere  pepeni. În plus, piaţa trebuie să rămână pentru celelalte legume, pentru  fructe şi zarzavaturi. Pepenii n-au ce căuta acolo !“, spune viceprimarul Cornel Ionică.

Nici piteştenii nu sunt prea încântaţi de mutarea pepenilor
„Duminică am observat c-au dispărut pepenii din Piaţa Ceair. Am zis că s-au terminat.  Nu-mi venea să cred pentru că-n urmă cu două zile, aici erau aliniaţi vreo patru comercianţi. Am aflat abia după ce-am ieşit din piaţă că pepenarii au fost mutaţi. Nu m-am mai întors ca să bat drumul până dincolo, în micropiaţă.”, spune Valerică Butoi, 57 de ani, pensionar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite