UPDATE Autostrada București - Pitești a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu ora 18.00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsoare, viscol şi polei valabil şi pentru judeţul Argeş. Iată cum se circulă pe drumurile din judeţul Argeş:

UPDATE 7 februarie, ora 12.10 Autostrada A1 a fost închisă

Începând cu ora 11.50, traficul rutier a fost oprit pe autostrada Bucureşti – Piteşti, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Traficul rutier a fost redirecţionat pe DN 7 Bucureşti – Bâldana – Găeşti – Piteşti. Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu mare atenţie, să nu depăşească autovehiculele aflate în coloană şi să respecte semnalele poliţiştilor care acţionează pentru fluidizarea traficului.

UPDATE 7 februarie Traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe Autostrada București – Pitești

Marți dimineață traficul rutier se desfășura în condiții de iarnă pe autstrada București – Pitești din cauza stratului de zăpadă de pe carosabil și a viscolului puternic.

 Între kilometrii 11 şi 36, vizibilitatea este sub 30 de metri. Polițiști au instituit restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care intră de pe centura Bucureştiului pe autostradă.

Traficul este în continuare închis pe DN7C Căpăţâneni – Piscu Negru, între kilometrii 55 și 102. Pe DN 65A se circulă în condiții grele, vizibilitatea este redusă, iar la sol bate viscolul. Se acționează cu patru utilaje pentru deszăpezirea drumului.

Pe DN 7 Pitești - București, traficul vehiculelor mai mari de 7,5 tone este restricționat între kilometrii 11 și 112 din cauza condițiilor meteo.

Pe drumurile județene din Argeș se circulă în condiții grele, cu vizibilitate redusă, iar în zona de sud a județului viscolește.

Două linii de medie tensiune au fost afectate parțial, în comuna Arefu și comuna Brăduleț, opt puncte de transformare fiind afectate.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu mare atenție, să nu depăşească autovehiculele aflate în coloană şi să respecte semnalele poliţiştilor care acţionează pentru fluidizarea traficului.

“Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar şi atunci să folosească pe cât posibil mijloacele de transport public. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină”, vă sfătuiesc reprezentanții centrului Infotrafic.

UPDATE ora 20.45 DN 73C redeschis

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul uşor (autovehiculele cu masa totală autorizată mai mică de 3,5 tone) a fost reluat pe DN73C Curtea de Argeş (judeţul Argeş) – Blidari (judeţul Vâlcea).

UPDATE ora 19.10 Încă un drum închis circulaţiei

DN 73C Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea este închis circulaţiei rutiere între km 31+600 - 61+434 din cauza viscolului la sol şi ninsorii abundente.

ora 18.44

- DN 7C Curtea de Argeş – Piscu Negru a fost închis între kilometrii 95 şi 98+500m din cauza unei avalanşe care a dislocat 200 mc de zăpadă, acoperind complet partea carosabilă. Din cauza riscului de avalanţă, a ninsorii abundente şi a viscolului puternic, intervenţia pentru înlăturarea zăpezii prezintă un risc ridicat pentru siguranţa lucrătorilor de la drumuri naţionale Piteşti. Intervenţia va avea loc când condiţiile meteo vor permite. Între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă (SB) Transfăgărăşanul era deja închis, pe perioada iernii

- DN 1D Albesti, judeţul Argeş – Urziceni, judeţul Ialomiţa, este închis între kilometrii 0 şi 42 din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Începând cu ora 17:30 s-a decis ca traficul uşor (autovehiculele cu masa totală autorizată mai mică de 3,5 tone) să fie reluat pe DN73 Braşov – Piteşti.
Se circulă greu pe DN 73C, la kilometrul 46 unde calea podului este distrusă pe o lungime de 3 metri şi o lăţime de 1,5 metri de la parapetul de protecţie. Se circulă pe jumătate din cale cu o restricţie de viteză de 30km/h.

Şi pe DN 73C , în comuna Godeni se circulă pe o jumătate de cale, pe partea stângă pe platforă de ballast şi cu restricţie de viteză de 40 km/h după ce a avut loc o alunecare de teren sub dalele de beton. Zona este semnalizată corespunzător.

- DN 73D  (Piteşti - Suslăneşti), la km 46 a avut loc o alunecare de teren. Circulaţia se desfăşoară îngreunat. Drumul s-a tasat pe toată lăţimea (6 metri), iar la capetele tasării diferenţa de nivel a ajuns la 60-70 cm.

- DN 7C  (Piteşti - Căpăţâneni), la km 64 o alunecare de teren a afetctat 2,5 metri parte carosabilă pe o lungime de 15 metri. Drum îngustat. Se circulă pe un singur sens. Zona este semnalizată corespunzător. În zonă este instituită restricţie de viteză 30 km/h.

Pe autostrada A1 se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul fiind umed. Pe DN 73C, între kilometrii 46-62 zăpada frământată măsoară 2-3 cm, iar pe DN 7C între km 75-104 stratul de zăpadă afânată măsoară 20 cm.

În judeţul Argeş s-a actionat cu 59 autoutilaje (41 ATB, 7 Unimog, 5 Buldoexcavatoare, 3 Încărcătoare, 1 Autofreza) şi s-au împrăştiat 263 tone material antiderapant.

La ora 17.30 ningea abundent la Curtea de Argeş şi Piscu Negru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite