Coadă la încălţat maşinile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coada la vulcanizare
Coada la vulcanizare

Speriaţi de numărul mare de accidente din ultimele zile, şoferii au dat năvală la vulcanizări pentru a-şi echipa maşinile cu anvelope de iarnă.

Ninsorile din ultima vreme i-a găsit nepregătiţi pe şoferi. În ultimele trei zile, la serviceurile şi vulcanizările din Piteşti sunt cozi de maşini care aşteaptă să fie încălţate de iarnă.

„Este criză, dar nu avem ce face. Trebuie să înlocuim anvelopele pentru a avita neplăcerile în trafic.  Stângem cureaua şi cumpărăm minim două cauciucuri de iarnă. Nu vedeţi câţi rămân înzăpeziţi şi câte accidente au loc de când au început ninsorile?”, spune Ion Iancu (53 de ani), unul dintre şoferii care care a trecut zilele acestea pe la vulcanizare pentru a-şi echipa maşina de iarnă.


Program prelungit la vulcanizări


Încălţarea unui Logan pentru sezonul rece, spre exemplu, costă aproximativ 840 de lei. În hipermerketuri, un cauciuc de iarnă poate fi achiziţionat cu 200 de lei, iar descălţarea şi încălţarea în serviceuri sau la vulcanizări costă 10 lei pentru o roată. Patronii vulcanizările îşi freacă mâinile de bucurie în această perioadă, iar unii au decis să prelungească programul de lucru pentru a satisface cererile clienţilor.

„ De trei zile, muncim în plin, fără întrerupere. În jur de 50 de maşini echipăm pe zi cu pneuri de iarnă. Pentru că avem atât de multe solicitări, le-am cerut angajaţilor să rămână peste program două trei ore. Acum, nu mai închidem la ora 20.00, ci la ora 22.00, 23.00 chiar”, precizează Nicu Stamate, patronul unei din vulcanizările situate în cartierul Prundu.

Cei mai mulţi şoferi se orientează către vulcanizări pentru a face schimbul de anvelope, în contextul în care serviceuriule au început deja pline cu maşini tamponate. 


38 de accidente rutiere în ultimele 24 de ore


Conform unui raport emis de Inspectaratul Juteţean de Poliţie Argeş, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 38 de accidente rutiere din cauza drumurilor înzăpezite sau cu polei. În serviceuri, se lucrează aşadar după programare.

„Nu prea mai avem timp de schimbat anvelope. Prioritate au acum maşinile lovite. Avem mult de lucru în ultimele zile. Zilnic, sunt aduse peste 20 de maşini lovite în service-ul nostru”, afirmă Ion Vişan, reprezentantul serviceului IATSA Bascov. Zăpada creşte considerabil profitul nu doar serviceurilor şi vulcanizărilor, ci şi taximetriştilor.

Astfel, după ce s-au plâns un an întreg că şomează pe străzi toată ziua, acum şoferii de taxi din Piteşti  spun că în sfârşit au şi ei clienţi. „În ultimele trei zile, mi-a mers neaşteptat de bine. În special dimineaţa se simte un plus considerabil de clienţi. Sper să ţină zăpada pe străzi cât mai mult, că aşa mai ieşim şi noi din foame”, spune taximetristul Dragoş Gheorghiţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite