UPDATE Doi bărbați au fost surprinși de polițiștii locali în timp ce tăiau conductele termoficării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii locali au reușit, sâmbătă seara, să-i prindă, în flagrant, pe doi dintre hoții care au au dat iama-n conductele dezafectate ale fostului CET SUD. Indivizii, de etnie rromă, Ion Mihalache, în vârstă de 52 de ani și Dirivan Nicolae, în vârstă de 68 de ani, acționau, în zona Bascov, în apropierea fostei fabrici de bere.


„Cu ajutorul unui aparat de sudură autogen, hoții au tăiat 26 de metri de țeavă cu diametru de 50 de cm pe care urmau să o transporte, cu ajutorul unei căruțe, spre un centru de valorificare a fierului vechi. Cei doi au fost predați secției 4 Poliție în vederea efectuării cercetărilor, urmând să se stabilească încadrarea faptei.” a declarat Ciprian Mihai Florea, comandantul Poliției Locale Pitești.

Împreună cu cei doi se afla și o a treia persoană care a reușit, însă, să fugă de la locul faptei.

Mii de metri de conductă au ajuns la fier vechi

După ce CET Sud și-a oprit activitatea, conductele care transportau agentul termic de la sursă, traversând Piteștiul, spre partea de nord a orașului, au fost golite. Țevile au început să dispară, încetul cu incetul, într-un an evaporându se nu mai puțin de 2500 de metri de conductă. Numai în luna iunie a acestui an, hoții au reușit să taie aproape 200 de metri de țeavă și 140 de coturi, cele mai mari furturi înregistrându-se în zona Bascov.

Pentru a recupera ce mai e de recuperat, echipele Termo Calor Confort au început, de luna trecută, dezasamblarea conductelor rămase în sistem pentru a le aduce în depozitul CET Nord.

„Nu puține au fost cazurile când echipele noastre care încercau să le-o ia înaite hoților s-au întâlnit la fața locului cu cei veniți la furat. N-am putut decât să depunem și noi plângeri la Poliție, însă, în majoritatea  cazurilor a fost vorba de persoane care nici măcar nu aveau acte de identitate. Cei 2500 de metri de conductă au ajuns la fier vechi și sunt imposibil de recuperat.”, explică Sorin Apostoliceanu, șeful serviciului Facturare din cadrul SC Termo Calor Confort s.a.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite