Circul Americano vă aşteaptă la spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cei patru lei sunt dresaţi de Arkan
Cei patru lei sunt dresaţi de Arkan

La Piteşti, premiera a avut loc aseară, cu o zi întârziere din cauza ninsorii de vineri. Circul Americano va rămâne la  Piteşti până pe 21 martie şi are reprezentaţii în fiecare zi.

Sub cupola Circului Americano, piteştenii au trăit, aseară, de la ora 18.00, momente de neuitat. Timp de doua ore, micuţii , alături de  părinţi şi bunici, întorşi  în lumea copilăriei, au savurat fiecare parte a spectacolului.

Show-ul a început cu un număr de magie. Clovnul Armando i-a distrat de minune pe cei mici cu glumele şi trucurile sale. Toată sala a fost cu sufletul la gură când dresorul de animale, Arkan, a început să scoată din lăzi cobre, crocodili şi şerpi anaconda pe care şi i-a înfăşurat în jurul gâtului. Din spectacol nu au lipsit demonstraţiile de mobilitate şi echilibristică din partea acrobaţilor şi dresura de animale mici. Porumbei care se legănau pe marginea unor cercuri, pisici care săreau prin foc sau porcuşori de Guineea, toate au făcut deliciul copiilor care aplaudau frenetic.

"A trecut mult timp de când nu am mai  am mai fost la circ. Cred ca de cand avem 4-5 ani ani.  Spectacolul ăsta mi-a adus aminte de acele vremuri. Totul, muzica, mirosul, atmosferaîn general, mi-au adus o mare bucurie", a spus entuziast Marius Deaconu,tatăl unui băieţel de 6 ani.

Cei mici au avut ocazia să se plimbe cu poneii şi cu o cămilă cu două cocoaşe şi, mai apoi, să facă poze cu animalele. Defilarea dromaderului şi a lamelor a stârnit râsul publicului. Spectacolul s-a încheiat cu un număr de dresură de lei, aceştia fiind transformaţi de Arkan, în nişe animale paşnice şi obediente care făceau diferite salturi, spre uimirea şi admiraţia piteştenilor.

În spatele acestui spectacol de senzaţie se ascunde, însă, multă muncă


 “Cu cei 4 lei care apar în reprezentaţie lucrez de mai bine de doi ani. Fiecare zi înseamnă exerciţiu, efort şi concentrare. I-am luat de mici, de când aveau câteva luni.  Munca a fost una titanică . Lucram câte 20 de minute , faceam pauză o jumătate de oră, şi o luam de la început toată ziua, luni în şir. Rădarea e de bază aici. Cine n-are răbdare, n-are ce căuta la circ.“, spune Arkan, dresorul de lei şi reptile.
 

 Cei trei masculi, Athos, Porthos  şi Aramis  şi  leoaica Many crae iau parte la toate reprezentaţiile, au o relaţie specială cu Arkan, dresorul. La fel şi D’Artagnan, puiul  în vârstă de  un an, cu care bărbartul lucrează intens şi care, în curând, va intrea şi el în arenă. ” Comunicăm  perfect. N-a fost nevoie, niciodată,  să-i bat sau să-i sedez pentru că ne înţelegem extraordinar. I-am crescut de mici iar increderea dobândită este reciprocă. Probleme apar doar atunci când sunt putin oboist. Leii simt asta, aşa cum simt şi frica. Atunci iau o pauză, după care revin şi totul decurge normal. ” , explică dresorul. La fel procedează şi când este vorba de  Dracula, crocodilul, de cei doi pitoni rectangulari, de tarantula de Amazon sau Cobra Regală.

 Numai hrana acestor animale costă zeci de mii de lei, lunar


 Întreţinerea animalelor e destul de costisitoare. Câteva zeci de mii de lei lunar.  Fiecare leu, spre exemplu, cu exceptia puiului, consumă zilnic 15 Kg de carne ”Doar pentru D’Artagnan porţia e de 10 kilograme. Vă daţi seama, 70 de kilograme de carne, zilnic Nu e uşor! Cea mai ieftină carne e undeva la 5-6 lei kilogramul. Nu e puţin. Mai avem relaţii cu sponsori, oameni de bine care ne sprijină, însă ne rămân suficient de multe cheltuieli  pe care le suportăm din bugetul propriu!”explică dresorul.

O săptămână de circ

 Circul Americano rămâne la Piteşti până pe 21 martie. De luni până vineri, spectacolele au loc de la ora 18.00 iar sâmbăta şi duminica sunt programate câte două show-uri: de la 15.00 şi de la 18.00. Pentru copii, biletul costă 20 de lei iar pentru adulţi 30 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite