Ciobanii din Corbeni s-au întrecut în tunsul mioarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoare mare în comuna Corbeni, județul Argeș. Festivalul Tradițiilor Argeșene i-a adunat pe localnici, cu mic, cu mare în poiana de pe malul râului Argeș pentru a petrece pe ritmuri de muzică populară, îmbrăcați în costume naționale.

Festivalul a avut și o două competiții inedite care i-au pus la grea încercare pe săteni. Primul a fost destinat ciobanilor din Corbeni care au fost provocați să tundă o oaie contra timp.

Sătenii i-au încurajat pe cei patru baci care s-au înscris la concursul de tuns oi, făcându-le galerie de pe marginea țarcului. Cel mai rapid și îndemânatic cioban a fost Alexandru Neagoe, de 24 de ani. Tânărul a reușit să tundă o oaie în doar 6 minute și 4 secunde, dar în mod normal, spune el, taie blana unei oi în doar 3 minute!

“Depinde de mână și să ai foarfeca bună, să taie bine. O oaie de primăvară o tund în 3 minute. Tund 70 de oi într-o zi și cam 2-3 sute pe an. De la 12 ani fac asta. Din premiul pe care l-am câștigat, împart la băieți câte-o bere”, a spus baciul câștigător care a fost răsplătit cu un bax de bere.

Coada a fost cea care le-a pus cele mai mari probleme bacilor frizeri care au trebuit să fie atenți să nu rănească oile, mai ales că acestea erau la prima tunsoare.

Concurs de înfulecat bulz

image

La concursul de mâncat bulz s-au înscris și copii


Cea mai rapidă mâncătoare de bulz a fost aleasă Doinița Șerbănoiu, din comuna Corbeni, județul Argeș. Aceasta a reușit să înfulece un bulz întreg în doar trei minute, deși îi tremurau mâinile de emoție.

“Nu mi s-a părut greu. Deja nu mai puteam să mănânc, beam și apă ca să înghit mai repede. Chiar am mâncat înainte de concurs și m-am înscris la plesneală. E primul concurs de acest gen la care particip, am fost âncântată, mai ales că toată lumea îmi ținea galerie. Trei zile nu mai mănânc, am burta plină!, spunea femeia care a câștigat condimente pentru mâncăruri.

Cinci echipe de bucătari din toată țara s-au întrecut în măiestrie și au preparat bucate care de care mai delicioase. De la bulz, la porumbel umplut pe pat de varză roșie și măr, vinete umplute cu legume și șalău, roșii coapte la grătar, trăistuțe din clătite umplute cu urdă și mărar, bulete din urdă de vacă trecute printr-o mantie multicoloră de ardei gras pe pat de praz copt, zacuscă de somn în coșulețe de mămăligă, tochitură și multe alte preparate i-au făcut pe membrii juriului să saliveze.

Festivalul a continuat și astăzi cu joc și voie bună, dar și cu un concurs inedit de tăiat bușteni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite