Cinci femei din lotul contrabandiştilor au fost eliberate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca un cadou tardiv, de 8 martie, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis să le elibereze pe cele cinci femei inculpate în dosarul contrabandei cu ţigări. Judecătorii au respins recursul formulat de procurori împotriva deciziei Tribunalului de a le judeca în libertate.


Reursurile în cele două dosare în care sunt inculpate 35 de persoane au fost judecate miercuri, la Curtea de Apel, iar audierile s-au terminat târziu, după lăsarea serii. Primul dosar judecat a fost cel cu 18 persoane suspectate că aduceau, ilegal, ţigări din Serbia, iar cel de-al doilea cu cei 17 inculpaţi care treceau graniţa cu ţigări netimbrate din Ucraina şi Moldova. 


Magistraţii au admis recursurile înaintate de Irina Constantin (45 de ani) şi Cornelia Neacă (40 de ani), din Piteşti, dispunând înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea. Cristina Diaconu (28 de ani), Alina Mareş (25 de ani), din Bucureşti şi Maria Şelăvârtea (26 de ani), din Piteşti, inculpate în cel de-al doilea dosar, nu au voie nici ele să părăsească localitatea timp de 30 de zile. Acestea au şi o serie de alte obligaţii impuse de magistraţi, precum să se prezinte în faţa anchetatorilor ori de câte ori sunt chemate sau să nu intre în contact cu ceilalţi inculpaţi.
Cele cinci femei s-au reîntors ieri în sânul familiei, fiind eliberate din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, acolo unde au petrecut ultima lună.


Bărbaţii rămân în arest
Bărbaţii, în schimb, vor rămâne în continuare în arest, mandatul lor fiind prelungit cu încă 29 de zile.
În urma celor 77 de percheziţii domiciliare efectuate la începutul lunii trecute, anchetatorii au stabilit că în dosar sunt implicate 71 de persoane, 35 dintre acestea fiind arestate pe 8 februarie. Din contrabanda cu ţigări aduse din Serbia, Moldova şi Ucraina, suspecţii au cauzat un prejudiciu de peste 500.000 de euro.
 




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite