Cerşetorii rromi, verificaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rromii nomazi care s-au instalat vineri seara în zona Podul Viilor au primit o vizită din partea poliţiştilor. Oamenii legii i-au luat la întrebări pe rromii din comuna Mălureni care îşi improvizaseră o tabără chiar la marginea oraşului Piteşti.

Poliţiştii piteşteni au organizat o razie vineri seara, la marginea Piteştiului acolo unde zeci de rromi din comuna Mălureni îşi ridicaseră o tabără improvizată. Peste 70 de persoane, adulţi şi copii, au fost verificaţi de poliţişti, aceştia fiind de părere că rromii intenţionau să cerşească la bisericile din Piteşti, în noaptea de Înviere.


"Am verificat peste 70 de persoane despre care credem că în zilele următoare vor asalta lăcaşurile de cult unde vor apela la mila publicului", a declarat  comisarul şef Mihai Neagoe, şeful Poliţiei Municipiului Piteşti.


Rromii nici nu se instalaseră bine la marginea oraşului când dubele Poliţiei au oprit şi oamenii legii i-au luat la întrebări.


„Ne ducem şi noi prin sate să câştigăm îmbucătura la copiii noştri. Şi a venit şefu aici şi ne-a „defrişat” pe toţi”, a spus o femeie de etnie rromă.


Oamenii legii le-au cerut rromilor să se întoarcă acasă, în comuna Mălureni. Pe drum, aceştia au fost escortaţi de poliţişti.


„Ne ducem acasă, facem Paştele acolo, stă la denii. Dacă ne dăm omu bine, dacă nu mai cerşim şi noi. Ce să facem acu?”, a spus unul dintre rromii trimişi acasă.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite