Piteşti: Ceremonie dedicată Unirii Basarabiei cu România (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora 10, la monumentul Doina şi Ion Aldea Teodorovici, a fost organizat un ceremonial militar şi religios în cinstea împlinirii a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Acorduri de fanfară, depuneri de coroane şi concert în Piaţa Vasile Milea. Aşa au sărbătorit, astăzi, piteştenii împlinirea a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la 27 martie 1918. De dimineaţă, la ora 10, autorităţile locale au organizat la monumentul „Doina şi Ion Aldea Teodorovici”, o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe, sărbătoare care a coincis astăzi şi cu Bunavestire. Printre cei care au venit să pună o floare în cinstea evenimentului s-au numărat atât prefectul de Argeş, Gheorghe Davidescu, vicepreşedintele CJ, Florin Tecău şi inspectorul şef Nicolae Dumitru, şeful IPJ Argeş, dar şi elevi de la şcolile şi liceele din Piteşti sau studenţi basarabeni.

„Nu pot să spun că vin din Republica Moldova, eu vreau să spun că vin din România de dincolo de Prut. Prutul e doar un mijloc de a trece dincolo, nu e o vamă care să ne îndepărteze”, a spus Olestea Panciuc, din Moldova, doctorand în Litere la Universitatea din Piteşti.

VEZI GALERIE FOTO DE LA ACEST EVENIMENT!

Recital Vasile Şeicaru
La ora 16, sărbătoarea se va muta în Piaţa Vasile Milea, unde Primăria a pus la cale un concert. Piteştenii vor asculta muzică populară sau folk şi vor  privi hore, sârbe şi alte jocuri populare care vor încinge scena din centru. Invitaţii sunt: ansamblul folcloric profesionist „Dorul”, orchestra „Doina Argeşului”, Grupul Zavaidoc, Valentin Grigorescu şi Tiberiu Hărăguş. Surpriza evenimentului va fi oferită de recitalul cunoscutului interpret Vasile Şeicaru.

Seria de manifestări dedicate Unirii Basarabiei cu România se va încheia luni printr-un simpozion organizat de Clubul de istorie „Armand Călinescu” în parteneriat cu Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina,  care va avea loc la Centrul Cultural Piteşti. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite