Piteşti: Celula corupţilor din fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Celula corupţilor din fotbalul românesc
Piteşti: Celula corupţilor din fotbalul românesc

Cornel Penescu, finanţatorul echipei FC.Argeş, a ajuns la închisoare. Aseară, acesta a fost transferat din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş la Penitenciarul Colibaşi.

Magistraţii de la Tribunalul Argeş au decis ieri ca omul de afaceri să fie dus la puşcărie, după ce săptămâna trecută procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea lui în judecată pentru fapte de corupţie. Cornel Penescu va împărţi aceeaşi celulă cu ceilalţi trei inculpaţi din dosarul care a zguduit fotbalul şi arbitrajul românesc. Este vorba de Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj, Cristian Libertatu, fostul director al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Argeş şi Liviu Făcăleaţă, directorul firmelor lui Penescu. Cei patru au fost încarceraţi într-o celulă de carantină, unde vor sta în următoarele 21 de zile, după care vor fi mutaţi în camere cu arestaţi preventiv.

Nu vor avea parte de tratament special
Fără doar şi poate, cei patru vor duce un trai mai bun la Colibaşi decât în arest. Dacă acolo nu aveau decât dreptul la pachet, fiind lipsiţi până şi de televizor, la penitenciar situaţia este mult mai bună. Au televizor în cameră, au dreptul să joace fotbal, să iasă în curte la plimbare, să meargă la magazinul din incintă pentru cumpărături, dar şi să primească patru vizite pe lună. Dar, cu siguranţă nu vor avea acelaşi comfort de acasă. Au pierdut totul şi cel mai important, nu se mai pot bucura de libertate. Sunt captivi precum păsările în colivie. „Cele patru persoane urmează să ia la cunoştinţă ce obligaţii şi drepturi au. Vor beneficia de acelaşi tratament ca şi ceilalţi deţinuţi. Vor fi scoşi la plimbare în curte, vor putea merge la clubul penitenciarului. De asemenea, vor fi examinaţi medical pentru a constata dacă suferă de vreo boală. Toate celulele sunt dotate la fel“, ne-a spus agentul şef principal Puiu Nicolescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi.

Rufe uscate pe gratiile de la ferestre
Până în urmă cu puţin timp Penescu se plimba cu Maybach-ul, făcea baie în jacuzzi şi locuia într-o vilă de un lux exorbitant. Acum va trebui să se mulţumească doar cu cele două ore în care va fi scos la plimbare în curte de gardieni. Doarme într-un pat din fier, pereţii camerei sunt acoperiţi cu postere, iar baia este una mai mult decât modestă. Rufele şi le va spăla singur şi le va întinde la uscat pe sârmele ce înconjoară camera de la un capăt la altul sau pe gratiile de la ferestre.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite