Piteşti: UPDATE: Cei doi noi bolnavi de gripă porcină se tratează acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analizele celor trei probe trimise, joi,  de Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş pentru analize, la Institutul Ion Cantacuzino din Bucureşti au confirmnat prezenţa virusului AH1N1 la doi  dintre pacienţii suspectaţi.   Citeşte: Patru cazuri noi de gripă porcină confirmate în ultimele 24 de ore

Citeşte şi
Carantină la un liceu clujean, din cauza gripei porcinei

Cei doi tineri în cazul cărora a fost confirmată gripa porcină, s-au întors  de curând din Cehia  şi s-au prezentat la  spital cu febră şi  tuse. 

 “  Cei doi pacienţi care au peste 18 ani, au prezentat o formă uşoară bolii şi au fost trataţi, la cerere, acasă, cu Tamiflue. Evoluţia ambilor este favorabilă.”,  a declarat în acestă dimineaţă Anca Alexandrescu, ditrectorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Persoanele cu care au intrat în contact cei doi tineri sunt monitorizate de medici pentru a vedea dacă  manifestă simptomele specifice gripei porcine.

 În această toamnă, în Argeş au fost confirmate şapte cazuri de gripă nouă. Cel mai grav a fost cel al elevei de la Colegiul Dimitrie Dima. Adolescenta a fost internată şi tratată la secţia Boli Infecţioaste a Spitalului judeţean.

“Tânăra este bine şi a a fost externată dar este în continuare monitorizată.”, precizează Anca Alexandrescu, ditrectorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

 Şi copilul de patru ani, de la Grădiniţa Franceză, pentru care analizele au confirmat săptămâna trecută prezenţa virusului AH1N1, este în afara oricărui pericol.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite