Pitesti: S-a redeschis piaţa Ceair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două zile în spaţiile comercialedin Piaţa Ceair s-au făcut lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

Din cauza şobolanilor şi însectelor care au invadat Piaţa Ceair, Administraţia Pieţelor Municipiului Piteşti a decis reluarea acţiunilor de dezinfecţie , dezinsecţie şi deratizare a zonei comerciale . Asta în condiţiile în care ultima intervenţie de acest gen a avut loc înainte de Paşte. Duminică după-amiază o firmă de specialitate a stropit fiecare colţişor al pieţei. Ieri, Ceairul a fost închis pentru a permite  substanţelor folosite să acţioneze. Azi –noapte angajaţii Administraţiei Pieţelor au fost mobilizaţi pentru curăţatea zonei comerciale.  „Până la două noaptea s-a lucrat. A trebuit să spălăm podeaua, mesele şi toate obiectele astfel încât dezinfectanţii să nu ajungă să ia contact cu alimentele, cu toate că este vorba de substanţe agreate pentru lucrări de dezinsecţie şi deratizare în alimentaţia publică. Pentru pieţe, în general,există un grafic al acestor acţiuni. De data aceasta, însă, am făcut o excepţie pentru că ne-a fost semnalată înmulţirea exagerată a gândacilor de bucătărie şi rozătoarelor. În plus, piaţa Ceair este cea mai mare şi cea mai aglomerată iar intervenţiile de acet gen trebuie făcute şi în afara graficului” spune Marian Leonte, director Administraţia Pieţelor Municipiului Piteşti.


Reparaţii curente
 „Am profitat de faptul că piaţa a fost închisă şi am efectuat câteva înlocuiri la instalaţiile electrice şi la cele sanitare, greu de executat în alte condiţii.Tot  azi -noapte s-au efectuat  şi intervenţii la  două canale înfundate de câteva zile. Sunt lucrări de mică anvergură pentru că de reparaţii capitale nu sunt bani”, explică  Marian Leonte.

Urmează alte două pieţe
În aceste zile sunt monitorizate piaţele Găvana şi Trivale . „În spaţiile respective îşi desfăşoară activitatea medici  ai Direcţiei Sanitar-veterinare care ne vor semnala apariţia unor dăunători, iar dacă va fi cazul vom face şi aici intervenţii in afara graficului” spune directorul  Administraţiei Pieţelor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite