Piteşti:Brânză cu viermi şi peşte alterat în Piaţa Ceair

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Brânză cu viermi şi peşte alterat în Piaţa Ceair
Piteşti:Brânză cu viermi şi peşte alterat în Piaţa Ceair

Inspectorii DSVSA Piteşti au făcut un control neanunţat, în urma căruia au dat amenzi usturătoare şi sute de kilograme de brânzeturi alterate şi câteva zeci de kilograme de peşte expirat au fost scoase la la vânzare.

Comercianţii din Piaţa Ceair, cea mai importantă piaţă agroalimentară din Piteşti, au avut parte de surprize în acestă dimineaţă. Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş au făcut un control neanunţat la toate standurile cu produse alimentare. Dintre acestea, doar sectorul carne a trecut testul igienico-sanitar.


50 de kilograme de peşte, aruncate la coş
De la Sectorul „Peşte“, s-au scos de la vânzare aproximativ 50 de kilograme de  „Capelin“ alterat, care reprezenta un real pericol pentru sănătatea consumatorilor.

Patronul standului respectiv a fost amendat cu 40.000 de lei

. „Peştele decongelat prezintă cel mai mare risc pentru toxico-infecţiile alimentare. Nu putem tolera aşa ceva şi vom da amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulile sanitar-veterinare în pieţe“, a declarat Ionel Vişinescu, directorul DSVSA Argeş.


În timpul controlului, la coadă pentru a cumpăra peşte stătea o piteşteancă care tocmai ieşise din spital după ce s-a intoxicat cu peşte congelat. „Nu mai cumpăr în viaţa mea peşte congelat. M-am intoxicat în urmă cu două săptămâni. M-am lecuit. Am stat o săptămână internată în spital. Nu mă mai joc cu sănătatea mea“, a afirmat Steluţa Avram (53 de ani).


Delicatese: brânză cu viermi
Inspectorii când au ajuns să la raionul de Brânzeturi şi Ouă au găsit o mizerie de nedescris: muştele zburau libere de la o bucată de brânză la alta, iar produsele erau alterate.

În urma controlului amănunţit au scos de la vânzare aproximativ 400 de kilograme de brânză cu viermi. „Sincer nu mă aşteptam să găsesc astfel de nereguli. Brânză cu viermi, mucegăită, muscărime, ziare, reviste, resturi menajere printre produsele lactate. Este inadmisibil aşa ceva“, a concluzionat directorul Ionel Vişinecu.


În plus Sectorul Brânzeturi a fost închis în jurul orei 11.00, pentru curăţenie. Iginenizarea a durat o jumătate de oră, iar la gunoi au ajuns două tomberoane pline cu produse care încălcau normele santitar-veterinare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite