Ce face Primăria, în acest an, cu banii piteştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cele mai importante proiecte care ar urma să se finalizeze în acest an se numără crearea Parcului Lunca Argeşului, ale cărui lucrări au început de aproape două luni.

În 2012, conducerea primăriei va avea un buget de 258,9 milioane de lei, cu 7% mai puţin decât în 2011. Cu toate acestea, edilii vor fi nevoiţi să continue investiţiile deja începute şi să demareze chiar altele noi.

Printre cele mai importante proiecte care ar urma să se finalizeze în acest an se numără crearea Parcului Lunca Argeşului, ale cărui lucrări au început de aproape două luni. Concret, zona lăsată în paragină, în care îşi făceau veacul până de curând oamenii străzii sau rromii care veneau cu căruţele şi îşi instalau corturile în sezonul cald, va deveni unul dintre cele mai moderne parcuri din Muntenia, care se va întinde pe 24 de hectare. Investiţia costă 40 milioane de lei, bani de la Uniunea Europeană, la care va contribui şi Primăria Piteşti cu peste 8 milioane de lei.

Parc modern cu platforme belvedere

Parcul „Lunca Argeşului va fi o alternativă perfectă de petrecere a timpului liber pentru vizitatorii de toate vârstele. Copiii vor beneficia de locuri de joacă organizate pe vârste, piste pentru biciclete, role şi un patinoar, adulţii se vor plimba pe aleile care vor avea o lăţime de 2,5 metri, vor putea merge la discoteca în aer liber sau la teatrul de vară, vor juca tenis sau fotbal în spaţiile respective, iar bătrânii vor avea locuri special amenajate pentru o partidă de şah.

Parcul va avea trei porţi de acces: prima, dinspre Publitrans, va fi cea principală, a doua va permite intrarea dinspre podul de peste râul Argeş, iar cea de-a treia va fi amenajată la colonia ACH. Pentru vizitatorii care vor veni cu maşinile va fi realizată o parcare ecologică fără plată, cu o capacitate de 76 de locuri.

Spre deliciul vizitatorilor, parcul este prevăzut şi cu două fântâni arteziene,  amplasate la intrarea principală. În plus, turiştii dornici să vadă panorama râului Argeş vor putea admira peisajul de pe cele 20 de platformele belvedere, amplasate pe mal, care vor putea fi utilizate şi de pescari.

Reparaţii la stadionul "Nicolae Dobrin"

Pe lângă această investiţie, în Piteşti ar urma să mai fie date în folosinţă, în cursul acestui an: un centru de noapte pentru persoanele fără adăpost, două grădiniţe, noi locuri de joacă pentru copii, Parcul Făget - de 20.000 de lei,  dar vor avea loc şi reparaţii în valoare de 500.000 de lei la stadionul Nicolae Dobrin sau la şcoli şi licee care nu au mai prins reparaţii de ani buni.

“S-ar putea să avem o şansă ca bugetul să se mărească, dacă primim cei 38 de milioane de euro, bani nerambursabili de la Uniunea Europeană pentru derularea unor investiţii”, a spus Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite