Cazane pentru agent termic mai ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Montarea cazanelor va dura cateva luni
Montarea cazanelor va dura cateva luni

 Până la sfârşitul acestui an sc Termocalor  Confort s.a va începe montarea, în punctele teremice, a unor cazane pentru prepararea apei calde menajere: în total de 63 de astfel de instalaţii, câte una pentru fiecare punct termic. Este vorba de continuarea  programului de investiţii demart de  fostul Serviciu Public de Termoficare, concretizat, până acum, în transformarea unor puncte  termice în centrale de zonă şi  de cvartal.

 Beneficii, la vară

 Conducerea s.c. Termo Calor Confort s.a  estimează că montarea celor  63 de cazane s-ar putea  încheia în aprilie 2011 iar primele facturi mai mici vor veni abia în vară. 
“ Deocamdată nu putem spune  la cât se va ridica investiţia însă ea va fi una profitabilă. Cele 63 de cazane ne vor pemite ca pe timpul verii să oprim sistemul de producere şi transport agent termic. Astfel, vom putea efectua revizii, fără a mai crea discomfort piteştenilor care vor beneficia de apă caldă şi în perioada în care se vor face reparaţii. Toate acestea se vor face concomiteant cu căutarea unor surse de finanţare pentru modernizarea sistemului centralizat de furizare a agentului termic”, explică Sorin Apostoliceanu, şeful departamentului Facturare din cadrul sc Termocalor  Confort s.a.
 Apa caldă va fi mai ieftină cu 4 - 5 lei

Punerea în funcţiune a celor 63 de cazane va reduce seminificativ costul apei calde. Până acum, pe facturile  pentru consumul de agent termic se regăseau şi pirderile furnizorului cauzate de  menţinerea în funcţiune,  în lunile calde,  a întregului sistem, în ciuda consumului redus la nivel de municipiu. Practic, pentru a nu reduce presiunea în reţea, Cet Nord producea  o cantitate de energie termică mult mai mare decât necesarul clienţilor săi, iar diferenţa neutilizată încărca inutil facturile.  

 „După punerea în folosinţă a centralelor de cartier, tariful  pe gigacalorie a scăzut de la 411 la 385 lei iar după montarea noilor cazane, tarful se va reduce cel puţin încă o dată  pe atât.  Deocamdată, preţul  va scădea doar la apa caldă, însă pe viitor vom avea în vedere şi căldura. Noi sperăm ca până în primăvară, noile cazane să fie gata. ”, explică Aurelian Niţă directorul sc Termocalor  Confort s.a.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite