Cât te costă o zi la pescuit în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend, pescarii îşi iau undiţele şi pornesc spre lacurile şi râurile din Argeş pentru o captură de peşte. Lacul Mozacu, Balta Bârlogul, dar şi barajele de acumulare de pe râul Argeş sunt câteva dintre opţiunile pescarilor amatori sau profesionişti din judeţ. 

Mulţi argeşeni tânjesc după o partidă de pescuit, departe de grijile cotidiene şi de freamătul oraşului sau al satului. Acesta este motivul pentru care, în weekend, râurile şi bălţile din judeţ se umplu de pescari care-şi arcuiesc undiţele pentru a prinde caras, crap, biban, şalău, fitofag, dar şi alte specii de peşte.

Reguli şi taxe

În comuna Mozăceni se află lacul Mozacu, care poate fi invadat de pescari între orele 6.00 şi 19.00. Taxa de intrare este de 50 de lei şi se poate pescui cu maximum patru lansete şi undiţe de persoană. Întreaga cantitate de caras prinsă va putea fi oprită de clienţi, în timp ce, opţional, mai pot opri ce cantitate doresc din speciile crap comun şi crap oglindă, doar cu dimensiunea între 1,5 şi 4 kg, contra cost preţul fiind de 15 lei pe kilogram. Regula este că şalăul, cteno, fitofagul de orice dimensiuni, precum şi crapul comun sau  oglindă sub 1,5 kg şi peste 4 kg se eliberează imediat, nevătămaţi.

Un alt loc preferat de pescari este Lacul Mavexim din comuna Teiu, ziua de pescuit fiind aici între 6.00 şi 19.00. Aici este interzisă orice sursă de zgomot, dar şi intrarea în apă pentru scăldat sau în alte scopuri. Clienţii pot face şi grătare, dar numai în locurile special amenajate şi după ce au acordul personalului. Taxa generală de zi este de 100 de lei de persoană, în baza acesteia putând fi reţinute 10 kg de peşte. Dacă se depăşeşte cantitatea, dar peştele este în limitele de greutate regulamentare acesta poate fi păstrat, achitându-se “taxa de penalizare pentru supracantitate”, care, pentru crap, cteno, ştiucă este de 20 de lei pe kg, pentru fitofag - 14 lei pe kg, iar pentru caras şi alte specii 8 lei pe kg.

Balta “Fitofagul” (30 de hectare) din satul Bârlogul, comuna Negraşi este destinată în special pescuitului sportiv, fiind reamenajată în acest sens la sfârşitul anului trecut. S-au construit un minidig, un minibar cu terasă şi foişoare, loc amenajat pentru grătar, dar şi căbănuţe cu cazare. Pescarii pot reţine 5 kg de crap şi cteno, iar carasul şi bibanul se reţin în cantitate nelimitată.

Pescuit nocturn

Una dintre puţinele bălţi private din Argeş unde se poate pescui şi noaptea este “Casa Pescarului”, din localitatea Glâmbocata, comuna Leordeni. Pentru a pescui de dimineaţa până dimineaţa, pasionaţii vor scoate din buzunar 80 de lei. Carasul prins se poate reţine, indiferent de cantitate, iar crapul şi ctenul care depăşesc 7 kilograme se plătesc cu 9 lei pe kg.

Dacă vrei să prinzi în special ştiucă, oblete, crap sau clean, atunci o posibilitate bună sunt barajele Merişani şi Budeasa, iar pentru o privelişte deosebită sunt recomandate râul Argeş, cu toţi afluenţii săi. Pescarii trebui să aibă permis eliberat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Argeş, în valoare de 98, 10 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite