Capii mafiei permiselor din Argeș, condamnați la ani grei de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul Permiselor s-a încheiat astăzi la Curtea de Apel Târgu-Mureş
Procesul Permiselor s-a încheiat astăzi la Curtea de Apel Târgu-Mureş

Codruț Vlăsceanu, fostul șef de la Permise Argeș a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureș la 14 ani de închisoare. În total, 28 de inculpați au primit pedepse cuprinse între un an și jumătate și 14 ani de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Instanța s-a pronunțat pe fond în cazul permiselor cumpărate pe bani de la Pitești. Niciunul dintre inculpați nu a fost achitat, iar instanța a dispus confiscarea sumelor de bani dobândite de inculpați de pe urma infracțiunilor săvârșite. Judecătoarea Mihaela Ramona Crețu, de la Curtea de Apel Târgu Mureș a fost cea care a dat sentința, însă aceasta nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunțare.

Fostul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, Codruţ Vlăsceanu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, precum și interzicerea unor drepturi timp de patru ani, iar pentru constituirea unui grup infracţional organizat a primit 11 ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.

Adjunctul său, Vasile Voinea, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare şi patru ani de interzicere a unor drepturi, în urma contopirii pedepselor pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, fals intelectual aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Printre inculpații care au fost condamnați la închisoare cu executare se numără și polițiștii Daniel Zidaru, Laurenţiu Ionuţ Bălan, Traian Proca, Aurelian Rădoi, Ion Ionaşcu, Daniel Paul Mandu şi Laurenţiu Georgel Neagoe. Mai norocoși au fost polițiștii Virgil Ioniţă şi Mihai Crăciun care au primit ca pedeapsă închisoarea cu suspendare.

Curtea de Apel Târgu Mureș a dispus anularea a 50 de premise obținute fraudulos. La începutul lunii iunie 2008, procurorii DNA au descins la sediul Serviciului de Permise de unde au ridicat probe din care reieșea activitatea infracțională a polițiștilor, dar și a reprezentanțiilor școlilor de șoferi. În decembrie 2008, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 28 de inculpaţi în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite