Piteşti: Mii de piteştenii s-au călcat pe picioare să vadă Cupa Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Mii de piteştenii s-au călcat pe picioare să vadă Cupa Campionilor
Piteşti: Mii de piteştenii s-au călcat pe picioare să vadă Cupa Campionilor

Cel mai râvnit trofeul din fotbalul european a poposit, astăzi, la Piteşti. Păzită cu sfinţenie de câteve zeci de forţe de ordine, Cupa Campionilor, câştigată de Steaua în 1986, a fost postată în faţa Primăriei Piteşti, în jurul orei 11.00, şi mii de piteşteni sau călcat pur şi simplu pe picioare, preţ de oră, să importalizeze momentul unic.

CITEŞTE ŞI

Cupa Campionilor a produs isterie la Braşov!

La eveniment, au participat şi trei dintre eroii serii magice de la Sevilla, din mai 1986: Helmuth Duckadam, Constantin Pistol şi Ilie Bărbulescu.

„ Este ceva de vis! Nu-mi vine să cred că văd din nou în faţa ochilor cupa pe care am câştigat-o în 1986! Abia acum o pot vedea mai bine, pentru că, în urmă cu 23 de ani, de emoţie, nici nu am realizat ce se întâmplă”, a spus, emoţionat, Ilie Bărbulescu, primul om din România care a pus mâna pe „Cupa Campionilor”, în mai 1986.

În periplul ei prin România, trofeul confecţionat în Elveţia, în 1967, a mai trecut prin Arad, Timişoara, Sibiu şi Braşov, urmând să aibă ca ultimă destinaţie Bucureştiul. Cupa Campionilor a stat în România timp de un an, din mai 1986, până în mai 1987, Steaua fiind singura echipă din Estul Europei care a cucerit cel mai preţios trofeu intercluburi de pe bătrânul continent.

Cupa Campionilor este realizată din argint masiv şi cântăreşte 8 kg. A fost confecţionată într-un atelier din Elveţia, fiind evaluată la 10.000 de franci elveţieni. Valoarea sa reală este însă inestimabilă, pentru că anual aduce în visteria marilor cluburi care joacă în Liga Campionilor milioane de euro.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite