Piteşti:Ilie Bărbulescu a revăzut Cupa Campionilor după 23 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:Ilie Bărbulescu a revăzut Cupa Campionilor după 23 de ani
Piteşti:Ilie Bărbulescu a revăzut Cupa Campionilor după 23 de ani

Piteştiul intră în istorie, fiind al şaselea oraş din ţară, care a găzduit pentru o oră cel mai rânvit trofeu din fotbalul european.  

CITEŞTE ŞI
Cupa Campionilor a produs isterie la Braşov!

Lacrimile soţiei lui Nicolae Dobrin
Cupa Campionilor, cucerită de Steaua în 1986 s-a întors în România după 23 de ani. În periplul lui prin ţară, trofeul, păzit cu sfinţenie de zeci de forţe de ordine, a zăbovit ieri, pentru o oră, în piaţa din faţa Primăriei Piteşti. La eveniment au asistat mii de oameni, care s-au călcat pe picioare pentru a imortaliza momentul unic.

 Prin mulţime s-au făcut văzuţi şi patru dintre eroii serii magice de  8 mai 1986: Helmuth Duckadam, Ilie Bărbulescu, Marian Radu II, şi Constantin Pistol. Deasemenea, a fost prezentă şi Gica Dobrin, soţia lui Nicoale Dobrin, care a izbucnit în plâns în momentul în care mulţimea a scandat minute în sir numele celui mai mare fotbalist român din toate timpurile. "

Aş fi vrut să fie şi el aici, dar.... Tare mult s-ar fi bucurat. Aşa avrut Dumnezeu. Probabil, se uită acum la noi de acolo de sus”, a spus, printre lacrimi, Gica Dobrin.


Ilie Bărbulescu şi seara magică de la Sevilla
Fostul fundaş stânga al Stelei, care a câştigat finala de la Sevilla din 1986, Ilie Bărbulescu, a povestit pentru prima dată cum şi de ce a fost primul jucător român care a pus mâna pe Cupa Campionilor, şi ce amendă usturătoare ar fi trebuit să plătească pentru gestul său.

 „Eram cel mai aproape de centrul terenului, acolo unde se afla Cupa Campionilor, deoarece eu eram cel de-al cincilea executant al penaltyurilor. Dar Duckadam a apărat şi arbitrul Voutreau a cunsfinţit victoria noastră! De bucurie, m-am repezit spre trofeu, am pus mâna pe el şi l-am sărutat! Imediat  am fost îndepărtat de cupă de către cei care o păzeau. Gestul meu de bucurie a fost taxat a doua zi de mai marii de la UEFA: mi-au dat o amendă de 20.000 de dolari!!!

Când am auzit, mi s-a făcut rău. De unde să dau eu 20.000 de dolari, când aveam diurnă de 3 dolari pe zi? I-am spus lui nea Ion Alexandrescu, Dumnezeu să-l ierte, că n-am bani să plătesc amenda, iar el a zis că o rezolvă. A vorbit cu Valentin Ceauşescu şi cu finanţatorul grec Vardinoianis, cel care a fost alături de noi şi ne-a susţinut în acea campanie a Cupei Campioniloor.  Ce or fi făcut ei, ce n-or fi făcut că n-am mai plătit amenda. Vestea mi-a dat-o Valentin Ceauşescu, dar m-a avertzat: ”, a dat timpul înapoi Ilie Bărbulescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite