Piteşti: Campioni la cărat bicicleta prin noroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cursa lor, cicliştii s-au luptat două ore cu noroiul
În cursa lor, cicliştii s-au luptat două ore cu noroiul

Cursa de ciclism prin zăpadă derulată ieri în pădurea Trivale s-a transformat într-o luptă de gladiatori, la finalul căreia concurenţii au trecut linia de sosire plini de noroi.

O joacă prin noroi. Asta s-a dovedit a fii inedita cursă de ciclism prin zăpadă derulată, ieri, în pădurea Trivale. Iniţial, în întrecerea contracronometru de pedalat prin zăpadă s-au înscris 180 de concurenţi din toată ţara, însă, după turul de recunoaştere al traseului,  53 de amatori de senzaţii tari s-au speriat şi au tras pe dreapta. Cele mai multe abandonuri s-au înregistrat la categoria „Eroine”, revervată fetelor, la startul căreia s-au mai prezentat doar 8 dintre cele 25 de concurente.

Cicliştii s-au luptat două ore cu noroiul

Startul cursei Winter Race Argeş, a doua competiţie de gen organizată în România, după acţiunea de anul trecut de la Cluj, s-a dat la ora 11.30. Împărţiţi pe trei categori,  concurenţii au avut de repetat de patru ori tarseul de 4 km, la „Hero”, de trei ori, la „Fun”, şi de două ori la „Eroine”. Din cauza stratului gros de zăpadă, în primele două ture gladiatorii au urcat pantele de pe traseu pe jos, cu bicicletele la spinare. Apoi, zapada bătătorită s-a transformat într-o mlaştină şi niciun concurent nu a scăpat de căzături în noroi. Lupta cu noroiul a durat aproape două ore, iar la finiş epuizaţi, cicliştii au mai avut puterea să râdă unul de celălat când sau văzut plini de noroi, din cap până în picioare. La festivitatea de premiere, organizatorii au oferit premii în bani pentru primii trei clasaţi la fiecare categorie. Primul loc a fost resplătit cu 1000 de lei, ocupanţilor  locul doi le-a revenit pentru efortul depus 800 de lei, iar la locul trei premiul a fost de 500 de lei. „Distracţia a fost mare. Nu contează cine a câştigat, important este că toti concurenţii au simţit din plin adrenalina. Eu am parcurs primele două ture cu bicicleta la spate”, a spus sibianul Tudor Oprea, care s-a clasat pe locul I la categoria Hero.


Câştigători Winter Race Argeş


Categoria Hero
Tudor Oprea ( Sibiu)- locul I
Mircea Otto (Tg Mureş)- locul II
Mircea Gustav ( Tg- Mureş)- locul III


Categoria „Fun”
Silviu Manea ( Braşov)- locul I
Marius Ionaşcu ( Galaţi )- locul II
Arpad Kelemen (Harghita)- locul III

Categoria „Eroine”
Anda Curuţa ( Sibiu)- locul I
Gyurka Zsuzsa ( Tg. Mureş)- locul II
Ana Condurache ( Sibiu )- locul II

 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite