Campanie cu sechestrări în Argeș. Un primar l-a sechestrat pe fiul oponentului său după ce acesta i-a rupt afișele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Vultureşti, judeţul Argeş, fiul fostului şef al PDL din comună, reclamă că doi localnici l-au sechestrat, i-au cerut bani şi l-au ameninţat cu un cuţit, susţinând că acţiunea a fost ordonată de primarul democrat-liberal al localităţii, pe fondul unui conflict mai vechi avut cu tatăl său.

Tânărul, Raul Arsenescu, susţine că a fost dus cu forţa de către doi bărbaţi la locuinţa primarului din Vultureşti, unde, sub privirile acestuia, a fost lovit cu pumnii, transmite Mediafax.

„Tot ceea ce s-a întâmplat a fost văzut de către primar, care a spus celor doi: «De ce l-aţi adus mă aici, nu ştiţi ce aveţi de făcut cu el?». M-au bătut cu picioarele în faţa primarului şi a soţiei lui, nevasta sa a intervenit şi a spus: «Lasaţi-l în pace, ca îl omorâţi!». Mi-au cerut 10.000 de lire ca să mă lase în pace, i-am spus că le dau 1.000, iar ei mi-au spus că până a doua zi la ora 16.00 să fac rost de ceilalţi 9.000. M-au pus în genunchi, m-au umilit, unul m-a lovit cu piciorul în spate, altul mi-a pus cuţitul la ureche, ameninţând că mi-o taie şi mi-au spus că dacă acum am scăpat, data viitoare nu mai scap", a declarat Raul Arsenescu.

Tatăl tânărului, Relu Arsenescu, a fost şeful organizaţiei locale a PDL şi spune că primarul din localitatea Vultureşti, Liviu Poşircă, l-a „şicanat" imediat după ce a fost ales edil până cand l-a determinat să renunţe la politică, ulterior izbucnind un conflict între cei doi.

„Prin 2011 mi-am dat demisia din PDL dupa ce primarul a făcut mai multe abuzuri. Eu şi alţi trei consilieri locali am sesizat la DNA abuzurile primarului Liviu Poşircă, edilul şef este în cercetare. Au fost mai multe intimidări, mi s-a dat foc la casă, iar primarul nu a dat voie celor 50 de oameni aflaţi în preajmă să intervină ca să stingă incendiul. A făcut multe abuzuri, unul este cel cu branşamentul de apă, unde s-au încasat mulţi bani ilegal. Am depus plângere la Poliţie, oamenii legii i-au prins şi pe cei doi făptaşi, care l-au agresat pe fiul meu. Acum se răzbună pe băiat, dar nu rămâne aşa, fiul meu şi-a scos certificat medical care va fi depus la dosar", a declarat Relu Arsenescu.

La rândul său, primarul localităţii argeşene Vultureşti, Liviu Poşircă, nu a negat că victima a venit la el acasă cu cei doi bărbaţi, dar susţine că tânărul nu a fost bătut. De asemenea, el susţine că tânărul a distrus un bar, i-a rupt afişele şi bannerele electorale şi face parte dintr-o familie care „nu face cinste satului".

„ A intrat în bar, a spart oglinzile, a luat afişele mele, a luat apoi coasa şi s-a dus în satul Bârzeşti unde a tăiat şase bannere electorale şi toţi arborii de tuia plantate la un monument. Cât priveşte acuzele lui la adresa mea, eu am declarat la Poliţie cum s-au întâmplat de fapt lucrurile. A venit la mine în curte, împreună cu cei doi, a stat un minut şi apoi a plecat, mi-a cerut iertare pentru toate faptele pe care le-a făcut, spunând că era beat şi nu mai ţine minte ce a făcut. Mie mi-a dat foc la trei hectare de pădure din spatele casei, a vrut apoi să-mi dea foc la casă. E o familie care nu face cinste satului", a declarat primarul localității argeșene Vulturești.

Familia tânărului a depus plângere la Poliţia din Câmpulung Muscel, iar oamenii legii au început o anchetă.

„S-a depus o plângere la Poliţie, facem cercetări pentru lipsire de libertate în mod ilegal, facem cercetări împotriva a două persoane din localitate. Victima a fost şi ea sancţionată cu 300 de lei cu câteva zile în urmă după ce a rupt afişul unui candidat, a provocat scandal într-un bar, a distrus câteva obiecte de mobilier din bar, se fac cercetări pentru distrugere", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Dacă se va dovedi că cei doi l-au sechestrat pe tânăr, ei riscă o pedepsă cu închisoarea cuprinsă între trei şi nouă ani, iar plângerea victimei îl vizează şi pe primar, audiat în acest dosar, acuzat de instigare la comiterea acestei infracţiuni.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Argeș despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite