Campanie: „În comunitatea ta, drogurile nu iși au locul !”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta, Asociația „Suflet pentru Suflet XXI” Pitești și  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş au organizat în parteneriat cu  Centrul de Tip Familial Gavana, o campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor


Acțiunea a început  la 1 mai și se cva încheia dumionică 8 mai și  a avut ca obiectiv promovarea alternativelor la consumul de droguri, cu modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber. La Centrul de Tip Familial Gavana, 23 de copii condusi de Directorul Centrului pr. Decebal Floroaica s-au intrecut in realizarea unor desene cu tema „Alternative” – „In comunitatea ta, drogurile nu isi au locul !”

„Prevenirea, în general, se face urmărind trei direcţii, respectiv în şcoală, în familie şi în comunitate, iar campania care se desfăşoară până pe data de 8 mai cuprinde activităţi care au loc mai ales în instituţiile de învăţământ şi în comunitate”, spune  insp. Marius Neacsu,  coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş.

Numărul persoanelor aflate, lunar, în asistenţă la CPECA Arges este de aproximativ 80 persoane de toate varstele. "Cele mai multe cazuri sunt cele de consum de etnobotanice, dar primim cazuri din toate categoriile de droguri. Deoarece Brigada de Crimă Organizată îşi face bine treaba, încă nu avem o reţea de distribuţie stradală a drogurilor în judeţ", a precizat inspector Marius Neacsu.
Președintele Asociatiei „Suflet pentru Suflet XXI”, Cristian Barbu, impreuna cu echipa asociatiei, au premiat primele 3 lucrari care au respectat tematica. Toti cei 23 de copii de la Centrul de Tip Familial Gavana au primit cadouri din partea asociatiei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite