Piteşti: Camere video camuflate în zonele cu trafic de material lemnos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Camere video camuflate în zonele cu trafic de material lemnos
Piteşti: Camere video camuflate în zonele cu trafic de material lemnos

Prefectul este nemulţumit de eficienţa acţiunilor de combatere a furturilor de lemne  şi cere măsuri suplimentare pentru stoparea acestui fenomen.

 În urmă cu două luni,  prefectul  Marcel Proca a decis, prin ordin, constituirea  unei structuri de lucru pentru combaterea infracţiunilor pe linie silvică, dispunând  şi înfiinţarea a 4 puncte fixe de pază pe drumurile de acces spre zonele forestiere (Miceşti, Călineşti, Priboieni şi Mioveni).

 În urma analizei efectuate a rezultat că prin înfiinţarea acestor punte fixe s-a redus traficul ilegal de material lemnos, însă prefectul  s-a declarat, în continuare, nemulţumit de eficienţa acţiunilor de combatere a furturilor de lemne. S-a concluzionat că majoritatea tăierile ilegale de arbori se realizează din patrimoniul ocoalelor silvice private şi al persoanelor fizice.  

 Miercuri, prefectul Marcel Proca i-a convocat într-o şedinţă de lucru  pe şefii instituţiilor responsabile în domeniul prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale şi a traficului de material lemnos pentru ale cere să-şi eficientizeze activitatea.

 Suplimentarea pazei
 Prefectul a cerut înfiinţarea de noi puncte fixe, în special în zona Rucăr – Păpuşa, în acest sens solicitând sprijinul primarilor pentru a asigura accesul pe drumurile comunale sau forestiere  private.

 A fost luată în calcul şi soluţia montării de camere video camuflate în zonele cu trafic intens de material lemnos şi schimbarea periodică a locaţiei acestora pentru identificarea vehiculelor care realizează transporturi ilegale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite