Piteşti: Caltaboş de Cartea Recordurilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 bucătari au muncit astăzi timp de şase ore la realizarea preparatului culinar, care se vrea a fi cel mai mare din lume.

Holul principal de la parterul Euromall seamănă zilele acestea cu un imens restaurant, atracţia zilei de astăzi a fost un caltaboş de 30 de metri cu care organizatorii vor să intre în Cartea Recordurilor.


Cel mai mare festival gastronomic organizat vreodată în Piteşti a reunit peste 25 de producători care au adus o gamă variată de preparate după reţete tradiţionale româneşti, dar şi cu specific unguresc, austriac şi italienesc.


Astăzi, supriza zilei a fost un imens caltaboş realizat de restaurantele Morevents şi Grandi Gusti, din Târgovişte. Cei 11 bucătari au muncit nu mai puţin de şase ore fără oprire.

 „Gigantul caltaboş cântăreşte 65 de kg şi măsoară 31,1 metri. Nu ştiu dacă va fi cel mai mare caltaboş din lume, însă cu certitudine este cel mai mare din ţară“, spune Cătălin Rădulescu, unul dintre cei 11 bucătari. 


Reţeta a fost preluată de la bunici
Prepararea caltaboşului, care probabil va face înconjurul lumii, s-a făcut după o reţetă tradiţională românească cu vechime, susţin producătorii.

 „Este un produs 100% românesc, făcut după o reţetă pe care am preluat-o de la bunici. Cel mai greu a fost cu membrana. Am transpirat asiduu la îmbinare, dar a meritat tot efortul. Suntem mândri de ce a ieşit din mâinile noastre“, precizează Sorin Stancu, un alt bucătar care a muncit de azi-noapte la prepararea caltaboşului.


Preparatul culinar  a fost expus pe terasa de la parterului Euromall astăzi, la ora 12.00. „Caltaboşul va fi filmat, în prezenţa celor care l-au făcut şi al reprezentanţilor mass-media, iar dovezile vor fi trimise la Guiness Book“, a declarat Marinela Olei, managerul restaurantului Grandi Gusti, din Târgovişte.


Mâine, organizatorii târgului gastronomic vor oferi o „pomană a porcului“, o altă supriză pentru publicul vizitator care va fi marcată prin demonstraţii ale maestrului bucătar Horia Vârlan.

Reţetă tradiţională

La preparearea caltaboşului s-au folosit: 50 de kilograme de carne tocată de porc, 18 kilograme de ceapă mărunt tăiată, sare- 1,3 kilograme, piper -350 de grame, cimbru- 300 de grame, boia -120 de grame, apă -10 litri şi o membrană naturala.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite