Ca să scape de maidanezi, locatarii din strada Mihai Eminescu dau Primăria în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru oameni au fost mușcați de maidanezi, în doar două săptămâni, pe aleile dintre blocurile de lângă Piața Ceair.Terorizați de câinii care-și fac veacul în zonă, câțiva dintre locatarii străzii Mihai Eminescu au început să strângă semnături pentru a acționa în instanță Primăria Pitești și Asociația "Ute Langenkamp" -  Iubiți maidanezii (AULIM), despre care spun că nu-și fac treaba.


În zona Ceair, pe strada Mihai Eminescu, în spatele blocurilor 32, 33 și 34,  s-a adunat, de ceva timp, o haită de maidanezi care-i terorizează pe cei care locuiesc în zonă. De la lăsarea întunericului, oamenii nu mai au curajul să iasă din scara blocului, mai ales după ce, în ultimele două săptămâni, patru persoane au fost mușcate de câini.

“Pe mine m-au atacat chiar aici, lângă bloc. Mergeam liniștită, când m-am trezit cu dulăul la doi pași. Într-o fracțiune de secundă și-a înfipt colții în mine. Zilele acestea  au urmat alte victime. Practic, pe strada Mihai Eminescu, nu mai poți trece fără să fii atacat.Cel puțin seara, e nonorocire!  Am ajuns să ne temem mai mult de caini decât de hoți. S-au înmulțit exagerat iar acum trebuie să decidem: ori ei, ori noi. Avem copii, nepoți pe care am vrea să-i știm în siguranță când ies din casă. Nu mai vorbesc de noi, aștia bătrâni! ”, spune Teofilia Grigore, una dintre locatarele blocului 33, care condamnă nu numai autoritățile locale pentru problema câinilor, ci și pe pe vecinii care le aruncă mâncare maidanezilor.

 Oamenii dau în judecată Primăria și AULIM


Cei care locuiesc în zonă spun că au ajuns la capătul răbdărilor și vor să se adreseze instanței. Câțiva dintre ei au început să strângă semnături atât din blocurile de pe strada Mihai Eminescu, cât și din alte cartiere, ca să dea în judecată Primaria Pitești și AULIM pentru nerezolvarea problemeicâinilor fără stăpân.

“Am luat deja legatura cu trei avocati care ne-au asigurat de tot sprijinul lor. Ținem sa precizăm ca vom cere Primariei și AULIM daune de peste 150.000 de euro. Facem apel la toți piteștenii mușcati de maidanezi (peste 1000, anual) să ni se alăture sau să-i dea în judecată  pe cei vinovați. Altă cale nu mai există. Am recomanda domnului primar să mearga noaptea pe străzi, pe jos, fără mașină și șofer, ca  să vadă câte sute de maidanezi violenți sunt.”, spune Mihai Achimescu, unul dintre inițiatorii acțiunii.

 Primăria spune că, deocamdată, n-are soluții pentru problema maidanezilor

 Le dau dreptate și oamenilor să se gândească la astfel de  soluții. Numai că  AULIM-ul funcționează la capacitate maximă iar noi suntem legați la mâini de legislația asta care a aruncat problema maidanezilor, pe jumătate în ograda noastră. Să-i eutanasiem, nu putem, iar ca să-i strângem, trebuie să așteptam ca noua biobază să fie gata iar asta va mai  dura câteva luni”, spune Cornel Ionică, viceprimarul municipiului Pitești.




Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite