Piteşti: Ca să salveze posturi, Consiliul Judeţean a aplicat reţeta Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Drumuri Judeţene  se transformă, printr-o hotărâre  de Consiliu Judeţean,  în Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş, asta  pentru  limitarea disponibilizărilor cerute de noul  normativ de personal.

Direcţia Generală de Drumuri Judeţene  se transformă, printr-o hotărâre  de Consiliu Judeţean,  în Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş, asta  pentru  limitarea disponibilizărilor cerute de noul  normativ de personal.

Practic, Direcţia a fost externalizată in acelaşi fel în care Municipalitatea a transformat serviciul Public de Termoficare , în societate comercială, “fentând”  disponibilizările cerute  de Minister.

Pe  30 septembrie, Directia  va preda bilanţul de închidere iar de la 1 octombrie va funcţiona ca Regie Autonomă.

Toţi cei 130 de angajaţi ai Direcţiei îşi vor păstra locurile de muncă, acesta fiin, de altfel scopul tranformării. De fapt Regia va prelua toate cele 166 de posturi ale Direcţiei, chiar dacă 36 dintre ele nu sunt ocupate din cauza blocajului posturilor din administraţie.

 “Peste două săptămâni, după următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean, vom şti exact care va fi organigrama. Cert este că nimeni nu-şi va pierde, deocamdată locul de muncă. Ce se va îmntâmpla pe viitor, rămâne de văzut. În 2011, de exemplu, numărul de angajaţi se poate modifica în funcţie de  sumele ce vor fi alocate şi modul în care reuşim să le gestionăm”, spune  Sorin Ivaşcu,  directorul economic al Direcţii Generale de Drumuri Judeţene.

Regia  va păstra obiectul de activitate al Direcţiei, acela de proiectare, construire, modernizarea, reabilitarea, reparare, întreţinere şi exploatare a drumurilor judeţene,  şi va  fi condusă de un consiliu de administraţie  format din cinci membri  care vorfi stabiliţi tot peste două săptămâni.

Printr-un protocol,  patrimoniul Direcţiei va trece mai întâi la consiuliul Judeţean şi a apoi la nou infiinţata regie.

 Lucrările derulate de noua  structură vor fi executate în regie proprie. Spre deosebire de Direcţie, Regia are autonomie financiară şi o paşte chiar falimentul în caz de proastă gestionare.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite