CRBL, vedetă şi în baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CS Amicii Piteşti
CS Amicii Piteşti

Cântăreţul CRBL s-a apucat de baschet profesionist, intrând în echipa CS Amicii Piteşti, antrenată de bunul său prieten Florin Calciu. Vedeta ajunge la antrenamente seara, după ora 22.00.

O prietenie frumoasă, de aproximativ 20 de ani s-a mutat din spatele blocului pe terenul de baschet. Eduard Andreianu, mult mai cunoscut publicului larg drept CRBL de la Simplu s-a hotărât să-şi urmeze pasiunea de-o viaţă, astfel că a devenit, de o săptămână, membru în echipa de baschet CS Amicii Piteşti, antrenată de cel mai bun prieten al său din oraşul natal, Piteşti, Florin Calciu.

„Suntem prieteni de 20 de ani. Obişnuiam să ne uităm la meciurile ligii americane de baschet până noaptea târziu, iar dimineaţa mergeam şi aruncam la coş pe unde nimeream, în spatele blocului sau la diverse şcoli din oraş. Edi nu a uitat niciodată de unde a plecat, dovadă că acum ne este de un real ajutor”, a spus Florin Calciu, antrenorul CS Amicii Piteşti.

„Nu o fac pentru bani”

Eduard, care este entertainer, cântăreţ, imaginea unei companii de telefonie mobilă şi, mai nou, dj de radio crede că va face faţă programului strict de antrenamente şi meciuri oficiale, atât timp cât totul porneşte din plăcere şi pasiune.

CRBL, la unul dintre antrenamentele cu CS Amicii

CRBL, la unul dintre antrenamentele cu echipa (foto: CS Amicii)

„Am venit la această echipă pentru că sunt prieten foarte bun cu antrenorul Florin Calciu, cu care jucam baschet la Piteşti. Chiar dacă o să-mi fie foarte greu să fac naveta de la Bucureşti, nu dau înapoi. O să ajung la pregătiri de două-trei ori pe săptămână, în jurul orei 22.30, după emisiunea de la radio, apoi o să mă întorc în Bucureşti pe la 1 noaptea. Dar o fac cu drag, nu pentru bani, pentru că nu se pune problema să cer aşa ceva”, ne-a declarat Eduard Andreianu.

Vedeta mai spune că speră ca prin popularitatea de care se bucură să ajute clubul prin atragerea de sponsorizări.

„Acum cinci ani, eu am terminat Facultatea de Sport la Piteşti. Baschetul a rămas pasiunea mea. Acum sunt membru cu acte în regulă al acestei echipe, am legitimaţie, deja încerc să-mi fac loc pentru zilele în care sunt meciuri. Încerc să ajut echipa, sper să atragem sponsori, că sunt cheltuieli cu lotul, să ne deplasăm, să ne antrenăm”, ne-a mai spus CRBL.

Colegii îi sunt fani

La cei 33 de ani ai săi, CRBL va fi cel mai în vârstă membru al echipei care va activa în Divizia B, chiar dacă încă doi componenţi au cu puţin peste 30 de ani. Cel mai mic coleg al său are 17 ani, dar a schimbat cu drag câteva pase cu vedeta.

„Sunt fan CRBL, îmi place mai ales cea mai nouă piesă a sa, K-Boom, al cărei videoclip s-a filmat în Piteşti. Cred că o să mă înţeleg bine cu el, pentru că este un om popular. Eu joc baschet de şapte ani şi am mai participat la campionate, dar şi el are experienţă, joacă bine”, spune Ciprian Nosescu, jucător al CS Amicii.

„Postul de extremă i se potriveşte”


CRBL a început antrenamentele de săptămâna aceasta cu echipa, deoarece pe 12 noiembrie va avea loc primul meci oficial, care se va disputa chiar împotriva unei formaţii piteştene, BCMU Piteşti 2, satelitul echipei din prima ligă de baschet. Până atunci, antrenorul îşi face deja calcule şi crede că lotul său va face o figură frumoasă.

„Deocamdată avem doar opt jucători, dar până la meci vom mai aduce încă opt, pentru că 16 este numărul impus de Federaţie. Avem câteva scheme de joc. Edi va fi pe un post de extremă, cred că i se potriveşte, pentru că-i place viaţa extremă. E un jucător bun, învaţă repede, are deja idee despre joc. Din păcate, eu am probleme la genunchi, tot de la un meci, pentru că altfel mi-ar fi plăcut să joc alături de ei”, mai spune antrenorul Florin Calciu.

Cel mai popular baschetbalist

Până când echipa se va pune pe picioare din punct de vedere financiar, jucătorii se vor antrena, ca şi până acum, în sălile de sport din şcolile şi liceele piteştene.

„Sperăm să ne putem pregăti la Sala Sporturilor, dar deocamdată ne mulţumim pe terenul de sport din şcoli. Nici nu avem echipamente în momentul de faţă, dar până săptămâna viitoare sperăm să ne sosească. E un mare avantaj că Edi a venit la noi în echipă, cu siguranţă finalul meciurilor va fi urmat de o sesiune de autografe. Va fi cel mai popular baschetbalist din Divizia B”, ne-a declarat Robert Păcuraru, manager al CS Amicii Piteşti.

Cubul CS Amicii a fost înfiinţat în urmă cu doi ani (2009). În momentul de faţă, are o echipă înscrisă în Divizia B şi alte două în Campionatul de Juniori 1 (Under 18) şi în cel de tineret (Under 23). Antrenor este Florin Calciu, iar manager este Robert Păcuraru.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite