COD PORTOCALIU Caniculă și disconfort termic sever, în jumătatea sudică a Argeșului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codul portocaliu este valabil vineri
Codul portocaliu este valabil vineri

Pe parcursul zilei de vineri, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 pe arii extinse.

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de caniculă, cod portocaliu, care vizează și jumătatea sudică a județului Argeș.

Fenomenele vizate sunt: val de caldură persistent, caniculă, disconfort termic sever.

Pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii extinse.

Temperaturile maxime vor depăși frecvent 35-37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul și estul țării.

Sâmbătă, Argeșul scapă de codul portocaliu de căldură, dar intră sub incidența celui galben de instabilitate atmosferică.

Conform ANM, de vineri seara și până sâmbătă seara, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. În vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie, local averse ce pot depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne ridicate.

 

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite