CET Nord ar putea fi desfiinţat până la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cererile de debranşare vor continua să curgă, vor mai funcţiona  doar centralele de cartier. Autorităţile locale spun că toată lumea va avea căldură, indiferent dacă CET Nord va mai fi sau nu în funcţiune la, iarnă. Cât vor scoate din buzunar cei care rămân racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, nimeni nu ştie. Cert este că cel mai puţin vor plăti piteştenii care şi-au montat centrale de apartament.

 De la începul verii şi până acum, 3200 de piteşteni au depus cereri de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare. Autorităţile locale iau în calcul renunţarea la CET Nord în cazul în care solicităteile în acest sens vor continua să se adune.

 „Dacă numărul celor rămaşi racordaţi la Serviciul Public de Termoficare va scădea considerabil vom fi nevoiţi să oprim CET Nord . Asta nu însemnă că cei care vor rămâne branşaţi la sistemul centralizat de termoficare vor tremura de frig. Vom căuta soluţii astfel încât toată lumea să aibă căldură. Una din variante este racordarea celor nedebranşaţi  la centralele  de cartier date în funcţiune, iar acolo unde este vorba de o distanţă foarte mare până la centralele deja existente, să  realizăm unele noi.”, spune primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

Municipalitatea a învestit anul trecut şi în prima parte a acestui an 3,7 milioane de lei în realizarea noilor centrale de cartier care, teoretic, ar trebui să le asigure piteştenilor un confort termic mai bun la un tarif care să nu mai includă şi pierderile de pe reţea ca în cazul agentului termic livrat de CET.
Cinci dintre ele, realizate prin transforamarea punctelor termice 601, 602, 603, 604 şi 610 din Trivale în central de cvartal, abia au fost finalizate şi au fost gândite să deservească 3200 de  locuinţe. Ca şi celelalte centreale de cartier date anul trecut în folosinţă ( destinate altor 1500 de apartamente din Prundu şi Trivale),  noile obiective  ar putea fi adaptate pentru a deservi şi o parte din  locuinţele care, teoretic, la iarnă ar fi trebuit să primească agent termic de la CET Nord.

 Cât de mari vor fi facturile la iarnă?


Autorităţile locale nu pot răspunde, deocamdată la această întrebare. „Eu nu pot să-i sfătuiesc pe piteşteni nici să rămână racordaţi nici să se debranşeze pentru că nu ştim ce va fi la iarnă. Va fi cu siguranţă mult mai economic  pentru cei care îşi permit să-şi monteze centrale de apartament. Dar nu toată lumea are bani pentru asemenea investiţii “, spune primarul.

Serviciul Public de Termoficare mai are în prezent 35 de mii de clienţi. Depunnerea cererilor de debranşare, limitată îniţial până la 15 august, a fost prelungită până la jumătatea lunii septembrie 2010. Abia atunci Serviciul Public de termoficate va şti exact pentru câte familii va mai funcţiona.
 
Optimism


 Conducerea Serviciului Public de Termoficare speră ca cererile de debranşare să se oprească undeva la 3500.
“ Cred că debranşările vor ajunge undeva la 10%  şi se vor limita aici. Dacă până acum la noi se prezentau,  în medie,  zilnic, 50 de piteşteni  care îşi manifestau intenţia de a de debranşa, în ulltimele două zile am avut căte 10-15 astfel de solicitări. Chiar doi dintre cei care achitaseră deja cei 100 de lei pentru referatul tehnic necesar debranşării  s-au răzgândit şi vor să rămână racordaţi în continuare.”, explică Sorin Apostoliceanu, şeful departamentului Facturare din cadrul Serviciului Public de Termoficare.


 



 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite