Pitesti: Clădirea CET Sud, dezmembrată de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitesti: Clădirea CET Sud, dezmembrată de hoţi
Pitesti: Clădirea CET Sud, dezmembrată de hoţi

Îşi pun viaţa în pericol pentru un leu! Urcă la zeci de metri pe clădirea CET SUD pentru a scoate fierul beton din plăci. Cu banii obţinuţi la vânzare cumpără hrană copiilor!

Sărmanii îşi câştigă pâinea de la o zi la alta furând fierul din clădirile dezafectate ale fostului serviciu de Termoficare din Piteşti. Clădirea CET Sud, care până acum doi ani alimenta cu agent termic jumătate din oraş, a devenit ţinta predilectă a hoţilor de fier vechi. Din momentul în care clădirea a fost dezafectată, zilnic, zeci de persoane, înarmate cu topoare şi baroase, merg acolo. Urcă la zeci de metri înălţime, taie de zor din instalaţiile dezafectate şi lovesc în plăcile de beton cu barosul, pentru a scoate fierul, pe care îl încarcă în căruţe. După ce au făcut „plinul”, pornesc spre centrele de colectare. Şi aşa procedează de câteva ori pe zi. Când se îngână ziua cu noaptea pleacă spre case mulţumiţi că au bani în buzunare şi le pot pune copiilor mâncare pe masă.

# „Am acasă 5 copii”
De jos, dacă priveşti clădirea CET Sud, vezi oamenii ca pe un furnicar în mişcare. Nu se sperie atunci când observă că se îndreaptă vreo spre ei maşină. Şi asta, pentru că, societatea care a câştigat licitaţia pentru valorificarea fierului vechi, le-a dat voie, spun ei. „Ei au luat grosul. Acum ne lasă pe noi. Este greu să scoţi fierul din ciment. Să dai toată ziua la baros...Dar ce să facem. Mai bine aşa, decât să dăm în cap la lume pe stradă pentru o bucată de pâine. Am acasă 5 copii. Când ajung seara mă întreabă ce le-am adus mâncare.”, ne-a spus Ion Tinca. Un alt bărbat care îşi aduce bani în casă dezmembrând clădirea, recunoaşte: „Tot furt se numeşte şi ce facem noi. Dacă vrea proprietarul ne dă pe mâna poliţiei. Dar probabil se gândesc şi autorităţile că dacă ar face asta ar lua pâinea de la gura copiilor noştri.”, ne-a spus Răzvan Ion.

# Clădirea a fost câştigată la licitaţie pentru valorificarea fierului
Deşi clădirea se află pe terenul Primăriei Piteşti, firma care a câştigat licitaţia pentru valorificarea fierului vechi este în măsură să facă plângere la Poliţie pentru furt. “Terenul este proprietatea primăriei, însă licitaţia pentru valorificarea fierului vechi a fost câştigată de o societate. Cu toate acestea, suntem şi noi interesaţi de ce se întâmplă acolo. Tocmai de aceea vom lua legătura cu firma respectivă şi vom sesiza şi organele de poliţie.”, ne-a spus primarul Tudor Pendiuc.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite