CAZUL ÎNVĂȚĂTOAREI CRIMINALE Șeful ISJ Argeș le cere directorilor de școli să prezinte situația evaluărilor psihologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învățătoarea care și-a omorât mama cu 170 de lovituri de cuțit
Învățătoarea care și-a omorât mama cu 170 de lovituri de cuțit

În urma cazului șocant în care o învățătoare din Curtea de Argeș a fost arestată că și-a omorât mama cu 170 de lovituri de cuțit, toți directorii de școli din județ sunt obligați să prezinte situația avizelor psihologice.

Cazul învățătoarei criminale de la Curtea de Argeș, care și-a omorât mama după ce a înjunghiat-o de 170 de ori are încă urmări în județ.

După ce s-a constatat că învățătoarea care preda la Școala Generală Nr. 4 nu mai avea aviz psihologic, a început o anchetă desfășurată de Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Şeful profesoarei ucigaşe spune că a întârziat controlul psihologic

Pentru a evita un caz asemănător, conducerea instituției le cere tuturor directorilor de unități de învățământ din județ să prezinte situația evaluărilor psihologice în instituțiile pe care le conduc.

"Vă rugăm să ne comunicați prin fax la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, până vineri, 8 iunie 2012, orele 14:00, dacă în ultimii 5 ani ați avut/nu ați avut cadre didactice care au fost respinse la examenul de evaluare psihologică", se arată într-o adresă transmisă către toate instituțiile de învățământ din Argeș.

Și-a ucis mama cu sânge rece


Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, învăţătoare la clasa a IV-a C a Şcolii Generale nr. 4 din Curtea de Argeş, a fost arestată preventiv, sâmbăta trecută, fiind acuzată că şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit. Învăţătoarea a predat timp de 14 ani la Şcoala Generala nr. 4 Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş, este căsătorită şi are un copil de şapte ani care, este în clasa I la aceeaşi unitate de învăţământ.

Avocata învățătoarei criminale: "Mama o provoca mereu. A ajuns la căpătul răbdării"

Primele date ale anchetei arătau că învăţătoarea Elena Mirela Marinescu nu avea din anul 2010 avizul psihologic.

Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş spunea că dacă învăţătoarea a predat fără să aibă aviz psihologic atunci directorul şcolii este răspunzător de acest lucru.

Directorul şcolii din Curtea de Argeş unde preda învăţătoarea acuzată că şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit a anunţat, marţi, că-şi va da demisia din funcţie de la 1 iulie, după încheierea testelor naţionale, asumându-şi greşeala de a nu duce cadrele didactice la verificarea psihologică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite