„Brâul de la Boteni”, transformat în produs turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai frumoasă vacă şi cea mai bună telemea vor fi alese la festivalul naţional care se va organiza în comună, în luna august. Comuna a obţinut prin proiectul Regio 800.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru a promova celebrul joc, unic în ţară, dar şi pentru a atrage turiştii în zonă.

Comuna Boteni se va transforma anul acesta într-un obiectiv turistic unic în România. Celebrul joc specific acestei comune, „Brâul de la Boteni”, se va transforma într-un produs turistic, un brand menit să atragă curioşi din toate colţurile lumii. Ansambluri folclorice din toată ţara şi din străinătate, dar şi personalităţi politice şi culturale vor veni în această vară în comuna din nordul judeţului.


Uniunea Europeană va fi cea care va „sponsoriza” promovarea comunei, după ce aceasta a aprobat un proiect Regio în valoare de 800.000 lei. Din aceşti bani, 680.000 vor fi de la UE, iar restul din bugetul naţional şi din cel al comunei Boteni.


Primăria va folosi aceşti bani pentru a promova festivalul naţional de la Boteni, ajuns la cea de-a 16-a ediţie.


Film despre comună

„Proiectul va fi promovat la posturile naţionale de televiziune şi radio. Vor fi realizate broşuri, pliante, bannere, albume de fotografii, vederi, postere, un film, dar şi o carte şi un album foto cu obiectivele culturale din comună. Se va organiza şi un târg cu produse specifice zonei, de impact naţional”, a spus managerul proiectului, Florentina Grigoraş.


Astfel se încearcă atragerea de turişti prin promovarea identităţii culturale a zonei.
„Festivalul va fi între 6 şi 8 august. Vom face monografia comunei, un film de prezentare, pliante cu activitatea culturală din comună. Se fac şi consfătuiri, avem şi memorialul Petre Ţuţea tot în aceeaşi perioadă.Vom învăţa turiştii să joace brâul de la Boteni, mai ales că nu se mai joacă în nicio regiune a ţării”, a declarat Vasile Leau, primarul comunei Boteni.


Concursuri pentru săteni

În plus, în comună vor fi organizate tot felul de concursuri, care de care mai interesante şi mai atrăgătoare pentru turişti. De la cei mai frumoşi tineri din comună, până la competiţii între cele mai îngrijite gospodării şi animale, toate vor fi organizate din bani europeni.


„Formaţii, artişti din ţară şi din afara graniţelor vor fi invitaţi. Vor primi diplome de participare. Vom organiza şi concursuri pentru săteni: cel mai bun fermier, cea mai frumoasă vacă, oaie, câine ciobănesc, cele mai bune produse. Se vor face şi concursuri gastronomice: cea mai bună telemea, brânză de burduf, urdă de oaie”, spune edilul.


Proiectul se află în faza de implementare. Edilul comunei speră că la sărbătoare vor lua parte şi personalităţi din administraţia centrală pentru a putea discuta cu acestea despre problemele comunităţii pe care o reprezintă, printre acestea numărându-se şi infrastructura deficitară.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite