Piteşti: O elevă de la Brătianu s-a îmbolnăvit de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti a fost depistată cu gripă porcină. Fata se află sub tratament, iar colegii ei sunt monitorizaţi.

Gripa porcină a ajuns şi la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” din Piteşti. O elevă în clasa a IX-a a fost depistată cu virusul AH1N1 după ce s-a prezentat la secţia de boli infecţioase cu simptome pentru gripă sezonieră.

Este al treilea caz de acest fel, după ce săptămâna trecută o elevă de la colegiul Dimitrie Dima şi un copil din grupa franceză de la Şcoala nr. 1 au fost depistaţi cu gripă porcină.

Elevei i-au fost recoltate probe şi în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală s-a confirmat infectarea cu gripa nouă. 

Aceasta s-a prezentat la medic imediat ce au apărut primele simptome, astfel că nu a intrat în contact cu ceilalţi colegi.

Cu toate acestea, medicul colegiului va ţine clasa sub observaţie. Fata a fost internată câteva zile la secţia de boli infecţioase şi ,întrucât starea ei s-a ameliorat, a continuat tratamentul acasă.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite