Pitesti: Bişniţarii de maşini loviţi de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul săptămânal de maşini din Piteşti este deschis pentru clienţi în fiecare duminică.  Taxa pentru expunerea la vânzare a unei maşini este de 30 lei şi cea pentru cei care vor să îl viziteze şi să compare preţurile la maşini este de 2 lei.

Ca în fiecare duminică, târgul de maşini a fost plin şi astăzi. „Maşinile intră în târg de sâmbătă seară pentru a putea ocupa locuri favorabile, adică cât mai în faţă. În medie, în fiecare duminică sunt aduse în târg, pentru vânzare,  în jur de 800 de maşini de toate felurile.”, spune Marilena Oprea, casieriţă.  Aici sunt aduse spre vânzare maşini la mâna a doua din tot judeţul Argeş. Deşi târgul e plin de clienţi, se pare că şi pe bişniţarii de maşini i-a afectat criza. „Am maşina pusă la vânzare de mult timp, cu un preţ relativ mic pentru cum merge piaţa. Însă, nu reuşesc să o vând. Şi aceasta nu e numai problema mea. Toţi sunt afectaţi de criză şi nu reuşesc să îşi vândă maşinile. Mă ocup de mult timp cu maşini, dar aşa de prost ca în perioada aceasta nu mi-a mai mers niciodată.  Se pare că lumea nu mai are bani.”, se plânge Nicolae Brezan, 25 ani, economist. Cea mai scumpă maşină întâlnită în târg este un BMW 525diesel, an de fabricaţie 2006, cu un preţ de 16.500 euro.

Loganul cea mai vândută maşină

Cele mai ieftine maşini sunt daciile 1310, fabricate între anii 1990-2000. Preţul lor de pornire este de 1000 RON. Însă, cele mai căutate şi vândute maşini sunt Daciile Logan. Acestea se situează ca preţ între 13000 RON şi 20000 RON, depinde de anul de fabricaţie şi dotările fiecăreia.  „ Am venit să-mi cumpăr o maşină. Decamdată sondez piaţa ca să văd cum sunt preţurile. Cred că o să mă axez pe un logan. Mi se par cele mai potrivite maşini în raport calitate – preţ. Nu mi se mai pare rentabil să îţi cumperi o maşină străină la mâna a doua, fiindcă dacă se strică, piesele costă prea mult.”, spune Andrei Dincă, 28 ani, şofer.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite