Big Brother din Piteşti va avea mai mulţi ochi. 28 de camere vor monitoriza orice mişcare din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de supraveghere al oraşului va avea 20 de camere video în plus. La acestea se adaugă cele opt camere care au fost montate la începutul anului. Imaginile captate vor fi urmărite în dispeceratele Inspectoratului de Poliţie Argeş, al Poliţiei Locale şi Poliţiei Municipiului Piteşti.

Municipiul Piteşti se poate lăuda cu un sistem de supraveghere performant. După ce până de curând oraşul nostru era de râsul lumii, având doar opt camere video care monitorizau cele mai aglomerate zone din oraş, în timp ce comuna Albota se lăuda cu un sistem de supraveghere format din 16 camere, situaţia se va schimba din toamnă.

Din luna septembrie în oraş vor fi montate încă 20 de camere mobile şi fixe. Acestora nu le va scăpa nicio mişcare, având o rază mare de acţiune şi un zoom puternic. Focalizarea camerelor este una performantă, permiţând apropierea într-atât de mult, încât se pot observa cu uşurinţă numărul de înmatriculare al autovehiculelor sau feţele oamenilor.

Camerele vor fi montate în intersecţiile aglomerate şi în centrul oraşului

Cele 20 de camere vor fi amplasate în următoarele zone: intersecţia străzilor Calea Drăgăşani cu Libertăţii, Războieni cu Nicolae Dobrin, pe strada Dumbravei, bulevardele Nicolae Bălcescu, Republicii, Piaţa Vasile Milea, Piaţa Primăriei, pieţele agroalimentare din oraş, instersecţia străzii Eroilor cu bulevardul Republicii (zona Hotelului Muntenia), intersecţia Calea Bascov cu str. Depozitelor (zona CNCD) şi strada Armand Călinescu.

Imaginile vor fi monitorizate în trei dispecerate

Imaginile surprinse de sistemul de monitorizare vor fi vizualizate de poliţişti în trei dispecerate. „Aceste camere vor fi conectate la dispeceratul integrat instalat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş şi la Poliţia Locală Piteşti, de unde se va realiza monitorizarea permanentă, alertarea şi dirijarea echipajelor de poliţie din teren. Acest dispecerat va fi extins la Poliţia municipiului Piteşti”, a declarat comisarul şef Nicolae Dumitru, şeful IPJ Argeş.

La începutul acestui an au fost montate patru camere fixe pe strada Victoriei şi patru camera mobile în sensurile giratorii din zonele  Podul Viilor, Gârlei, Calea Craiovei şi strada Lânăriei.

Poliţiştii speră ca noile camere care vor fi montate din toamnă să crească siguranţa publică a cetăţenilor, să îmbunătăţească operativitatea poliţiştilor la intervenţii şi să-i descurajeze pe infractori. Prin intermediul camerelor care vor împânzi oraşul vor putea fi identificaţi şoferii care nu respectă regulile de circulaţie, cei care comit accidente cu victime sau pagume materiale şi fug apoi de la locul faptei şi cei care transportă mărfuri ilegal.

Şi traficul rutier se va mai descongestiona datorită noilor camere, dispecerul putând să trimită poliţiştii să dirijeze şoferii în zonele aglomerate.


       

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite