Berta Nicolae lasă finanţele pentru hairstyling

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Din câteva mişcări ale periei şi feonului, Berta îţi asigură aerul unei dive.Studentă în anul doi la Management - Finanţe - Bănci, tânăra  se vede făcând carieră în....hairstyling, pentru că,spune ea, asta o reprezintă.

A ştiut dintotdeauna că este făcută pentru frumos. “De mică mă ocupam, ca multe fetiţe,de coafura păpuşilor. Îmi plăceau cele cu părul blond. Le pietptănam, le impleteam, sau le legam codiţe. Le prindeam funde, şnururi sau clame, tot ce-mi pica în mână. În fiecare zi aveau un alt look... ca să nu se plictisească. Nu mă mai săturam coafându-le. Mi-a plăcut atât de mult încât le spuneam tuturor  celor care mă întrebau ce-mi doresc să devin,că vreau să lucreaz într-un salon  de coafură.”, povesteştete Berta care, la şcoala generală, şi apoi, ceava mai târziu, la liceu, a trecut de la părul păpuşilor la cel al prietenelor.  “ Fetele  ştiau de  pasiunea mea şi îndrăzneau să se lase pe mâinile mele.  La început, cu strângere de inimă,  iar mai apoi cu certiutudinea că vor fi mulţumite de noul look. Faptul că rezultatul final le satisfăcea, mi-a dat încredere  că aş putea să merg pe acest drum şi chiar dacă la insistenţele  familiei a trebuit să încep studiile pentru o meserie de bază, am făcut în paralel şi ceea ce simţeam eu că mi se potriveşte. ” spune tânăra.

Berta consideră că  în alegerea drumului său în viaţă, şansa a fost de parte ei.” Am primit sprijin moral şi o mână de ajutor din partea mătuşii mele, Amina Ciobanu, care mi-a oferit posibilitatea să învăţ la salonul ei. Este mare lucru ca cineva să te sprijine în ceea ce faci. Mi-a  dat şansa să merg la diverse seminarii de styling, tunsoare  sau  culoare şi aşa am învăţat tot mai multe despre acest domeniu care a ajuns să mă fascineze”, povesteşte Berta care s-a specialiazat pe  coafuri cu volum.  Reuşeşte să transforme un look banal într-unul de diva, cu ajutorul buclelor,  împletiturilor tapajelor şi vopselei  în diverse stilizări. Este captivată de magia culorilor şi-şi încurajează clientele să opteze pentru tonuri  vibrante în acord  cu trasaturile feţei.

 “Cred că nuanţa potrivită joacă un rol decisiv în rezultatul final dar nu trebuie să trecem  la o nouă culoare dacă nu ni se potriveşte. Toate suntem diferite, frumoase şi speciale în felul nostru. Însă dacă vara asta  se poarta o anumită tunsoare, nu însemnă că respectiva  coafura ne avantajează pe toate. Pe de altă parte, o coafura curajoasă spune multe despre personalitatea fiecăreia. Aici intervine rolul hairstilistului care poare fi creativ cu părul fiecărei personae, însă în anumite limite.”, explică Berta.

 Întrebări şi răspunsuri

 Ce tunsori şi coafuri recomanzi piteştencelor?

Depinde! Femeilor cu cu faţa rotundă le recomand  coafurile filate,  franjurate, bretoanele asimetrice şi tapajul şuvitelor de pe calotă, celor cu faţa pătrată le recomand  buclele mari cu vârfurile filate şi părul mediu iar pe cele cu faţa ovală le încurajez să încerce aproape orice.
 
Ce planuri ai pentru acestă vară?
 
Nu voi avea vacanţă, sau dacă da, foarte puţină, pentru că  în august voi pleca la Barcelona la cursurile de hairstyling de la Llongueras Center.

 Ce-i place:

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite