Piteşti: Bere şi meniuri ieftine la Oktoberfest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zi de zi, până duminică, aveţi ocazia să beţi bere şi să mâncaţi cârnaţi bavarezi la preţuri promoţionale. Oktoberfest poposeşte în parcarea hipermarketului Real din Piteşti şi aduce mâncare, băutură şi muzică, pentru cei mari, iar pentru pitici  jocuri specifice.

Atenţie, piteşteni! Până duminică, 3 octombrie, aveţi unde să mergeţi zi de zi şi seară de seară pentru a vă simţi bine alături de familie sau prieteni.

Cel mai cunoscut festival din lume a poposit deja, de vineri, şi în oraşul nostru. Oktoberfest reuneşte în parcarea hipermarketului Real (strada Constantin Dobrogeanu-Gherea, nr.1), toate tipurile de bere, dar şi meniuri la preţuri promoţionale. În faţa magazinului au fost instalate zece mese cu câte şase locuri, s-a dat drumul la muzică şi  distracţia se anunţă una de pomină.

Bere dulce, amăruie şi… ieftină

Şi cum festivalul berii trebuie să fie udat cu bere din belşug, organizatorii  s-au gândit să le pună la dipoziţie participanţilor toate mărcile locale. Astfel că îşi vor face apariţia, pe mesele de la festival, bere numai una şi una: amăruie, dulce-amăruie, spumoasă blondă sau brunetă.

Atraşi de oferta vastă, vizitatorii nu au întârziat să apară.

„Presupun că se organizează pentru ca firmele să scape de stocurile de bere care nu s-au epuizat în timpul verii. Oricum, îmi surâde ideea, mai ales că e pe tot parcursul săptămânii, nu numai în weekend, cum s-a mai organizat în Piteşti”, spune Aurelian Marcu, de 25 de ani.

Meniuri la 3.99 de lei

Şi pentru că berea face poftă de mâncare, participanţii de la Oktoberfest au parte de patru meniuri, constând în mici şi cârnaţi bavarezi, fiecare vândute împreună cu o bere, şi costând, în total, numai 3,99 de lei.

„Am venit împreună cu soţia şi cu fiica. E o alternativă bună şi ieftină de a mânca şi a bea într-o atmosfera specifică unui târg”, spune Emilian Vasile, de 34 de ani.

Organizatorii se aşteaptă ca argeşenii să fie mari consumatori de bere.

„Am amenajat corturi cu mese şi scaune, grill, de unde clienţii îşi pot alege preparate la grătar şi tradiţionalii wurşti. Sperăm ca evenimentul să se bucure de succes. Ne aşteptăm să vindem 25 000 de litri de bere”, spune Gabriel Caragea, directorul magazinului.

Organizatorii au anunţat şi că în aceste zile vor amplasa un carusel, pentru ca şi cei mici să se poate distra, în timp ce părinţii lor savurează mâncarea şi băutura puse la dispoziţie. Puteţi veni la festivalul berii zilnic, între orele 9.00 şi 22.00.

Oktoberfest este cel mai mare şi mai cunoscut festival al berii, dar şi al preparatelor tradiţionale bavareze. Iniţial, acesta a apărut în cultura germană, dar a devenit rapid popular în întreaga lume. El celebrează finele lunii septembrie şi începutul lui octombrie, atunci când berea este macerată şi tocmai bună de băut.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite