Beizadea de primar, încătuşată de poliţişti. "M-au bătut rău, fără motiv!", spune băiatul primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul unui primar din judeţul Olt a fost implicat astăzi într-un scandal la Piteşti. Florin Iulian Barbu, de 23 de ani, fiul primarului Gheorghe Barbu, din comuna Topana, Olt a fost încătuşat şi luat cu forţa de poliţiştii de la Secţia 4, împreună cu un alt tânăr, după ce a refuzat să se legitimeze.

Fiul primarului din Topana venise cu un alt tânăr pe strada Depozitelor din Piteşti, cu o camionetă pentru a tracta o remorcă parcată acolo de mai mult timp. Poliţiştii locali i-au observat pe cei doi şi le-au cerut să se legitimeze, însă cei doi bărbaţi au refuzat să prezinte actele şi au început să-i înjure pe oamenii legii, motiv pentru care aceştia au solicitat ajutorul poliţiştilor de la Secţia 4.


Cinci poliţişti de la Secţia 4 au sosit pe strada Depozitelor şi văzând că cei doi tineri înjură şi sunt agresivi fizic, au fost nevoiţi să recurgă la forţă şi i-au potolit cu spray-ul lacrimogen, după care i-au încătuşat şi i-au dus la secţie pentru audieri.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA LOCUL SCANDALULUI!


Fiul primarului, Florin Iulian Barbu, s-a ales cu amendă în valoare de 100 de lei pentru că a refuzat să se legitimeze.

Atât primarul, cât şi fiul său susţin că poliţiştii au făcut un abuz şi vor depune plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.
„Fiul meu se simte foarte rău, s-a ales cu multiple leziuni, traumatisme şi dureri abdominale în urma loviturilor primite de la organele de poliţie. Poliţiştii s-au luat la întrecere cu un băiat de 23 de ani şi 50 de kilograme.Băiatul meu muncea împreună cu un coleg. A plecat de dimineaţă cu camionul şi nu a avut actele la el. M-a sunat pe mine şi eu eram pe drum cu actele. Vom face plângere pentru abuz în serviciu”, a declarat primarul Gheorghe Barbu.

De cealaltă parte, poliţiştii spun că au acţionat conform legii. „Cei doi au refuzat să se legitimeze, au devenit agresivi verbal şi fizic, l-au atins pe un coleg de-al nostru cu piciorul, motiv pentru care poliţiştii au fost nevoiţi să recurgă la forţă, i-au încătuşat şi i-au dus la secţie pentru a-i legitima”, a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Fiul primarului ar fi intrat cu camionul pe o stradă semnalizată cu "accesul interzis".

Tânărul susţine că poliţiştii l-au bătut fără motiv. "Au intrat peste mine în cabină, mi-au pus cotul în gât să nu pot să ţip, mi-au pus cătuşele şi m-au bătut rău, fără motiv", spune Florin Iulian Barbu.

"Fiul meu m-a sunat şi mi-a spus <<Mă bat, mă omoară!>> şi se auzeau pumnii prin telefon!", spune primarul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite