Piteşti: Bebeluş în incubator, dus cu elicopterul la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii l-au transportat pe micuţ cu elicopterul la un spital din Capitală (Foto Arhivă)
Medicii l-au transportat pe micuţ cu elicopterul la un spital din Capitală (Foto Arhivă)

Medicii şi echipajul de pe elicopterul SMURD s-au luptat aseară pentru a salva viaţa unui bebeluş născut cu malformaţii grave la inimă. Micuţul, în vârstă de doar 11 zile, a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la Spitalul „Budimex“ din Capitală.

 Aici, bebeluşul va fi supus unor investigaţii şi tratamente. Cum viaţa sa atârna de un fir de aţă, medicii argeşeni au hotărât că nu îl pot transporta la Bucureşti cu o ambulanţă şi au solicitat ajutorul elicopterului SMURD. Acesta  a aterizat în parcarea din apropierea stadionului „Nicolae Dobrin“.

Trei ore de pregătiri pentru zbor


Timp de aproximativ trei ore, medicii l-au pregătit pe bebeluş pentru a putea să-l transporte, asta pentru că nou-născutul stă într-un incubator fiind conectat la aparate care-l ţin în viaţă. După ce i-au stabilizat starea şi au fost convinşi că transferul poate fi făcut, medicii l-au adus pe bebeluş, cu tot cu incubator, la aparatul de zbor, de unde a fost preluat de echipajul SMURD. 

Părinţii săi au plecat către Spitalul Budimex la scurt timp după decolarea elicopterului. Medicii piteşteni spun că micuţul are toate şansele de vindecare dacă va fi inclus într-o campanile de ajutor şi tratament a nou-născuţilor cu astfel de malformaţii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite