Bătrâni tâlhăriţi de fiul unui fost primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătuţi, sechestraţi, legaţi la mâini şi cu un căluş în gură. La astfel de clipe de coşmar au fost supuşi ieri doi bătrâni din comuna Bălileşti.

Fiul fostului primar al comunei Bălileşti, Eugen Dobrescu a ajuns aseară în arestul poliţiei, fiind acuzat  de tălharie. Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, absolvent al facultăţii de Agronomie, este acuzat că a lovit şi sechestrat doi vecini. Ţinta loviturii a fost o sumă important de bani. Deşi a purtat cagulă, tâlharul a fost recunsocut de victime după voce. A fost însătuşat trei ceasuri mai târziu, în jurul orei 21.00, în oraşul Mioveni, unde fusese la cumpărături cu banii furaţi.

Bătrânul a fost închis în magazie


 Soţii Niţu, veniţi de la Bucureşti în Argeş, în urmă cu 14 ani, au trăit ieri un adevărat calvar. Vasile Niţu, în vârstă de 84 de ani, fost angajat în cadrul Ministerului de Finanţe, se afla în magazie când hoţul a intrat în curte. Eugen Dobrescu a văzut că bătrânul este concentrate, punea cereale în găleată pentru păsări, şi a dat buzna peste el. L-a lovit cu pumnul în faţă, după care l-a încuiat înăuntru. Tâlharul a mers apoi în casă unde a găsit-o pe Victoria Niţu, în vârstă de 81 de ani, fostă angajată în cadrul Institutului de Chimie. A îmbrâncit-o, a lovit-o, a legat-o de mâini şi i-a pus o cârpă în gură ca să nu ţipe. “După ce m-a torturat m-a întrebat unde sunt banii. I-am spus că am în geantă trei sute de lei. La care el mi-a spus că îi vrea pe ăia mulţi. Ştia că avem o sută zece milioane de lei vechi, bani pe care i-am luat de la societatea agricolă. Venise în urmă cu o săptămână să-l împrumut cu zece milioane şi i-am dat. A văzut că avem… ”,  ne-a spus Victoria Niţu.


“Aveam datorii şi voiam să scap de ele”

După ce a luat banii, Eugen Dobrescu a dat bir cu fugiţii şi astfel bătrâna s-a putut dezlega la mâini şi a sunat la 112. Tânărul s-a urcat în maşină şi s-a oprit la Mioveni, unde s-a apucat de cumpărături pentru masa de Crăciun. Numai că a dat nas în nas cu poliţiştii. Eugen Dobrescu a fost prins şi reţinut, fiind dus la sediul Poliţiei Mioveni pentru audieri. “Aveam datorii şi voiam să scap de ele. Pe bătrân l-am închis în magazine, iar pe femeie am legat-o în dormitor. Chiar nu mi-am dat seama . Mi-am pierdut minţile. Îmi pare foarte rău…Mi-am distrus viaţa”, ne-a spus Eugen Dobrescu. Tânărul provine dintr-o familie bună. Tatăl său este fost primar în localitate şi dascăl totodată ca şi mama lui de altfel. “Cercetările continuă. Trebuie să stabilim exact ce sumă a furat”, a precizat comisarul Cătălin Negoescu din cadrul Poliţiei Câmpulung.
Eugen Dobrescu a fost reţinut pe bază de ordonanţă. În cursul acestei seri va fi prezentat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite