Bătrâneii europeni iau lecții de la ai noștri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meșterul Ion Rodoș le va preda  vârstnicilor lecții de sculptură în lemn
Meșterul Ion Rodoș le va preda vârstnicilor lecții de sculptură în lemn

Peste 80 de vârstnici români și străini participă, săptămâna viitoare, la un schimb de experiență, la Vila Florica.Pensionarii argeșni și oaspeții lor străini au șansa să experimenteze, la Centrul de Cultură Brătianu, pictura, dansurile populare și arta confecționării păpușilor tradiționale. Meșteri popualari renumiți vin la Ștefănești să dea lecții celor interesați de tradițiile românești.

Centrul de Cultură Brătianu așteaptă oaspeți! La Vila Florica se va derula, de săptămâna viitoare, Proiectul UNIC (Uderstanding the needs of older people, improving methods and creating new ones) – o acțiune care-și propune descoperirea și înţelegerea nevoilor, aşteptărilor şi intereselor persoanelor vârstnice.

Zeci de bătrânei din țări ale Uniunii Europene se vor întâlni cu pensionari din Argeș și din alte județe ale țării, ca o continuare a unui schimb de experiență demarat anterior. Practic, după ce pensionarii noștri i-au cunoscut pe străini, la ei acasă,  acum le-a venit rândul să devină gazde. Se vor îmbrăca în costume naționale și le vor arăta oaspeților câte ceva din tradițiile noastre. Vor fi ajutați de câțiva meșteri populari și de măicuțele de la Schitul din Ștefănești
“Proiectul urmărește creşterea angajamentului persoanelor în vârstă pentru învăţare, îmbunătăţirea abilităţilor şi practicilor profesorilor şi trainerilor, îmbunătăţirea practicilor celor implicați în proiect  în vederea înlăturării barierelor de învăţare și implicarea persoanelor vârstnice active în toate dimensiunile învăţării, precum şi angajarea acestora în învăţarea continuă. Pe 28 iunie, începand cu ora 10.00, la Centrul de Cultură Brătianu va fi organizat un seminar la care vor lua parte persoanele cu vârste peste 50 de ani din țările participante în proiect și din judetul nostru.”, explică Simona Serban, directorul Centrul de Cultură Brătianu.

Ateliere de lucru


La Vila Florica vor fi organizate șase ateliere de lucru “learning by doing” având ca temă meștesugurile tradiționale. Este vorba de un atelier de pictură pe ceramică, un atelier de confectionat păpuși tradiționale, un altul de sculptură în lemn, un atelier de pictat icoane, unul de împletituri și un altul de dansuri populare. La finalul atelierelor va fi organizat un foc de tabără și un grătar în aer liber

Orice pensionar este binevenit să asiste la demonstrații și să viziteze Vila Florica, însă cazarea și masa sunt asigurate doar pentru grupul țină care reunește 80 de persoane.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite