Piteşti: Bătaie pe 14 posturi titularizabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie aproape tragică pentru cadrele didactice sau studenţii care vor să devină profesori şi participă la concursul de titularizare de anul acesta.


Nu există aproape nicio şansă ca vreun porfesor să se titularizeze pentru că numărul de posturi scoase la consurs este incredibil de mic, doar 14 posturi pe care se vor bate peste 2000 de profesori.  Anul trecut au fost scoase la concurs 188 de posturi titularizabile pentru care au mers la concurs 2.614 de candidaţi.


Niciun post pentru materii de bază
Profesoirii de matematică, română, limbi străine, informatică şi altele materii nu au, practic, nicio şansă pentru că nu există niciun post titularizabil în Argeş. Nici educatorii nu au vreo speranţă decât la un post de suplinitor şi acela obţinut cu foarte mare noroc şi eforturi. Niciun educator nu se va putea titulariza anul acesta în Argeş. Dacă anul trecut existau 32 de posturi de educator şi 400 de candidaţi, acum aceştia se vor bate doar pe supliniri. Posturile care dau posibilitatea titularizării sunt, în majoritate, la discipline vocaţionale, artistice sau pentru practică pe discipline tehnice. Doar trei posturi pentru economie, unul pentru engleză, unul pentru franceză, şi unul pentru matematică, aceasta este oferta de anul acesta.
Până acum s-au înscris 700 de profesori şi , cei mai mulţi vin în ultima zi, adică vineri, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Argeş. “Vor fi peste 2500 se pare, pentru că vin în ultima zi majoritatea. Până azi, doar  700 s-au înscris”, spune Adriana Briceag, purtător de cuvânt al IŞJ Argeş.


Profesorii caută soluţii în alte judeţe

Pentru că în Argeş nu au nicio şansă, multe cadre didactice au decis să se înscrie şi să dea examen la Bucureşti sau în alte judeţe unde există ofertă mai serioasă de locuri de muncă titularizabile. “Meseria eu mi-am ales-o şi îmi place. De doi ani sunt educatoare şi am predat în Argeş până acum, dar acum chiar nu am la ce să sper aici, pentru că nu există niciun post. Voi da la Bucureşti şi apoi să încerc să mă mut prin transfer”, spune Florina Ungureanu, cadru didactic. Alţii nu-şi permit să plece în alte judeţe, au familie, copiii şi nu au altă opţiune decât să rămână în continuare suplinitori. “Ce să fac? Unde să plec? Nu avem nicio şansă oriucm pentru că nu mai sunt posturi, dar nu am ce face, trebuie să lupt pentru un post de suplinitor. Am copiii aici şi nu pot pleca nici în alt judeţ. Am patru ani de experienţă ca învăţător”, spune Silvia Manole, unul dintre cadrele didcatice dezamăgite de oferta de posturi de anul acesta.


Iată lista posturilor titularizabile din Argeş:

1.    Arhitectură- Liceul „Dinu Lipatti” din Piteşti
2.    Artă vocală-cato- Liceul „Dinu Lipatti” din Piteşti
3.    Construcţii şi lucrări publice/construcții-Grul Școlar de Industrializarea Lemnului Pitești
4.    Corepetiție- Liceul „Dinu Lipatti” din Piteşti
5.    Economie-Colegiul Tehnic “Armand Cålinescu” din Pitești
6.    Economie-Colegiul “I.G. Duca” din Vedea
7.    Economie-Grup Școlar Agricol din Costești
8.    Electronică și automatizări- Grup Școlar Ferdinand I din Curtea de Argeș
9.     Limba engleză-Grup Școlar Tehnic din Câmpulung
10.    Limba franceză-Școala cu clasele I-VIII din Slobozia
11.    Matematică-Școala cu clasele I VIII din Valea Danului
12.    Muzică vocală tradițională românească- Liceul „Dinu Lipatti” din Piteşti
13.    Pregătire și instruire practică, electrotehnică- Grup Școlar “Ferdinand I” din Curtea de Argeș
14.    Pregătire, instruire practică transporturi și transporturi rutiere-Grup Școlar Construcții de Mașini Pitești



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite