Bani cu ţârâita pentru lucrările ISPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Crinului, una dintre victimele lucrărilor ISPA
Strada Crinului, una dintre victimele lucrărilor ISPA

 Săptămâna viitoare, subcontractorii antreprenorului portughez care modernizează reţeaua de apă şi canalizare a Piteştiului  vor primi o parte din banii pentru lucrările rămase neterminate care au transformat oraşul într-un mare şantier, lăsând străzile neasfaltate şi transformând parcurile în adevăarate pericole publice. 

Ne-am săturat de gropi.Aprape toate lucrările ISPA de modernizare a  reţelei de apă şi canalizare a municipiului Piteşti au lăsat în urma lor adevrate tranşee. Carosabilul arată jalnic pe mai multe tronsoane şi nici trotuarele n-au scăpat de efectele intervenţiilor. Parcurile au avut şi ele de suferit: cel de la Finanţe sau locul de joacă din imediata vecinătate a Pieţei Pertrochimiştilor sunt doar două exemple în acest sens. Copiii au fost forţaţi să se joace printre conducte şi maldăre  de pământ pentru că subcontractorii antreprenorului portughez, Soares da Costa, au tot aşteptat banii  ca să încheie lucrările începute. Câteva dintre firmele subcontractante au continuat, un timp, activitatea, pe propria cheltuială, în ideea că la un moment dat îşi vor primi banii, dar cum sumele  s-au lăsat aşteptate, lucrările s-au blocat transformând oraşul într –un şantier nesfârşit.

“ Nici nu mai ştii dacă au incheiat lucrările astea sau nu, dacă se mai întorc să sape sau doar vin să asfalteze. De luni bune, zona centrală, mai ales spre Ceair, arată ca după bombardamente”, spune  Radu Dobre, 59 de ani, pensionar.
Antreprenorul portughez care pentru lucrările ISPA primeşte banii direct de Uniune Europeană ,  a anunţat autorităţile locale că săptămâna viitoare va achita firmelor subcontractoare, o parte din sumele pe care le datorează . Este vorba de un total de aproape 3 milioane de lei, bani aferenţi lunii august  2010. Teoretic, asta ar trebui să însemne deblocarea lucrărilor şi asfaltarea carosabilului, dar cum teoria nu s-a potrivit cu practica nicioadată când a fost vorba de lucrări ISPA, rămâne de văzut cât timp ne vom mai plimba printre tranşee.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite