Băieţii de la Paul Luculescu Band au ridicat sala în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scena Filarmonicii din Piteşti a găzduit, aseară, un spectacol atipic şi avangardist. Băieţii de la Paul Luculescu Band au cântat, practic la orice, în cadrul show-ului regizat de către Felix Crainicu şi denumit sugestiv "Feel de Rhythm".

Soliștii  bucureșteni Alex Sturzu, Marian Micu şi Bogdan Andrei au cântat alături de Paul Luculescu, șeful partidei percuție a Filarmonicii din Pitești, cel care a avut ideea organizării acestui spectacol. În program am avut  piese de Steve Reich - Clapping music, Hans Brodmann - Greetings to Hermann, dar şi bucăţi muzicale compuse de Paul Luculescu însuşi, precum Kitchen, Paper bags, Musical pipes, Brooms sau Drums.

 Cum publicul Filarmonicii piteştene este obi;nuit cu spectacole de alt gen show-ul de aseară a fost o probă de foc care a dat ceva emoţii conducerii Filarmonicii. "A ieşit foarte bine, deşi am avut ceva emoţii fiind vorba de un spectacol neconvenţional şi cu totul altfel faţă de ceea ce era obişnuit publicul piteştean", a spus directorul Filarmonicii Piteşti, Jean Dumitraşcu.

Obiectele pe care artiştii le-au folosit ca istrumente muzicale au fost şi ele. La rândul lor, cât se poate de convenţionale: mături, butoaie, ustelsile de bucătărie, obiecte de birotică. "Ideea este că orice scoate sunete poate face muzică şi ritm: butoaie, lăzi de bere, cutii, mături. Nu este vorba doar de de un concert ci de un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. Costumele au fost şi ele originale pentru că fiecare piesă a avut alte roluri: bucătari,  muncitori, oameni în stradă, etc.", a spune Paul Luculescu.

Cadou pentru public

Pentru a-şi răsplăti publicul care până la urmă a fost fascinate de spectacolul inedit, artiştii au roiganizat un mic concurs, premiul fiind un instrument de percuţie numit djumba. Premiul a mers la un puşti de şase ani, Andrei, care a reuşit să impresioneze sala şi să scoată ropote de aplauze de la public.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite