BAC sub ameninţarea protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probele scrise la o limbă străină, din cadrul Bacalaureatului, au debutat cu protestele profesorilor. Cu toate acestea, în Argeş examenele au decurs în condiţii normale, chiar dacă iniţial cadrele didactice au anunţat că vor boicota aceste evaluări.

La Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Piteşti  cei 56 de profesori care au intrat în grevă generală nu s-au prezintat  la cursuri, au venit  la şcoală pentru a superviza probele scrise. Melania Ghindescu, preşedinta de comisie din cadrul liceului, ne-a explicat că examenul de bacalaureat se desfăşoară fără probleme, comisiile de evaluare fiind alcătuit, majoritar, din profesori care predau la acest colegiu. În schimb, cadrele care nu au intrat în grevă îşi desfăşoară orele la clasă după un program schimbat.

 „Cei 12 profesori care nu protestează au venit la ore, predau, pun note. Ei au ales să nu intre în grevă pentru că pur şi simplu nu-şi permit. Au rate la bănci şi alte cheltuieli şi nu pot accepta să li se mai diminueze salariul”, a mai completat preşedinta comisiei de bacalaureat de la Colegiul „Maria Teiuleanu”.
În timp ce profesorii stau ca pe ghimpi pentru a vedea dacă revendicările lor vor fi soluţionate prin aceste proteste, absolvenţii de liceu stau şi ei cu inima strânsă în aşteptarea veştilor: este compromis sau nu bac-ul din acest an?

 „Eu vreau să dau examenul acesta scris la „franceză” şi să scap, chiar dacă nu m-am pregătit foarte bine.  Nu am avut emoţii că nu se va da, ştiam că nu vor fi probleme”.. a spus Coria Funie, absolventă.

 „Eu dau proba scrisă la engleză şi tare mă tem că dacă astăzi totul a fost bine şi se ţine examenul, la următoarele vor fi probleme din cauza grevei”, crede Silviu Mateescu.


Deşi aproape 50% dintre profesori s-au anunţat ca fiind în grevă, s-au găsit soluţii pentru ca proba de Bacalaureat programată azi să se desfăşoare în bune condiţii. În Argeş, astăzi, au dat Bacalaureatul în jur de 7000 de elevi, în 42 de centre.  În Piteşti, examenul s-a ţinut în  toate cele 17 centre
„Examenul se desfăşoară normal, elevii au intrat în săli la 11. 30, iar de la 12.00 au început probele de examen.”, a spus Inspectorul Şcolar General, Gabriel Bratu.

Proba de competenţe lingvistice într-o limbă modernă se va desfăşura până pe 4 iunie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite