Piteşti: Avem echipă în prima ligă la fotbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Avem echipă în prima ligă la fotbal feminin
Piteşti: Avem echipă în prima ligă la fotbal feminin

FC Argeş a retrogradat în eşalonul secund, însă Piteştiul va fi reprezentat pe prima scenă fotbalistică a ţării la feminin, în noul sezon.

Piteştiul se poate mândri că are în premieră echipă în prima ligă la fotbal, revervată sexului frumos. Este vorba despre formaţia FC Alice & Tunes, care va activa pentru prima dată în Liga I, în sezonul programat să înceapă la jumătatea acestei luni. Formaţia de fotbal feminin a oraşului este nou înfiinţată şi are în componenţă 15 jucătoare. „Cine vrea să joace fotbal, pentru că locuri în echipă mai sunt.”, anunţă antrenroul Ion Tunaru. Majoritatea componentelor lotului feminin al echipie FC Alice & Tunes sunt eleve de liceu, vârsta minimă prevăzută de regulamentul Federaţie Române de Fotbal, în acest sens, fiind 14 ani. „Îmi place foarte mult fotbalul şi vreau să ajung mare. Nu ratez niciun meci la televizor, iar idolul meu este portughezul de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo.”, spune Alina (18 ani), ultima venită în lotul pregătit de Ion Tunaru.
Fetele se dezbracă afară, în aer liber
Fiind la început de drum, jucătoarele de la FC Alice & Tunes nu beneficiază de toate condiţiile pe care le întâlneşti la marile cluburi de fotbal. Cea mai mare problemă a lor este că nu au un vestiar propriu, fiind nevoite să se schimbe pentru antrenament afară, în aer liber. “Cu timpul, sper să beneficiem şi noi de vestiare, pentru ca fetele să aibă un loc unde să-şi ţină hainele şi să nu mai fie nevoite să se dezbrace afară”, precizează antrenorul Ion Tunaru. Echipa de fotbal feminin a oraşului îşi desfăşoară antrenementele pe terenul sintetic de la stadionul “Nicoale Dobrin”, şi se fac demersuri pentru ca meciurile oficiale să se desfăşoare chiar pe terenul central, acolo unde de regulă joacă fotbaliştii lui FC Argeş. Liga I la fotbal feminine va avea în componenţă în noul sezon 12 echipe, campionatul urmând să se dispute după sitemul tur- retur, ceea ce înseamnă că microbiştii din Piteşti vor putea vedea pe viu cel puţin 11 meciuri inedite, jucate de fete, în noua stagiune. Până la jumătatea acestei luni, când va începe campionatul, fetele au multă treabă la antrenemente, pentru că nu vor să se facă de râs pe gazon. “Vrem să devenim un grup puternic, să ne impunem prin rezultate şi să arătăm lumii un fotbal de calitate.”, concluzionează Ionela (19 ani), una dintre cele mai tehnice jucătoare din echipa de fotbal feminine a Piteştiului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite