Piteşti: Automatele Publitrans înghit bani dar „uită” să dea restul şi biletul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Automatele Publitrans înghit bani dar „uită” să dea restul şi biletul
Piteşti: Automatele Publitrans înghit bani dar „uită” să dea restul şi biletul

Zeci de piteşteni reclamă la OPC faptul că aparatele de bilete ale Publitrans, montate în staţiile de autobuz din Piteşti, dau erori şi îi „ard” la buzunar. Piteştenii sunt tot mai nemulţumiţi de noul sistem de procurare a biletelor pentru transportul în comun.

Firma Publitrans, cea  care se asigură transportul călătorilor pe raza municipiului Piteşti, a montat în pricipalele staţii de autobuz 17 aparate automate pentru bilete , care, atunci când dau erori te lasă şi fără bilet şi fără bani.


Două aparate au bubuit din cauza variaţiilor de tensiune
Reprezentanţii firmei de transport local în comun, spun că echipele operative sunt pe teren pentru a remedia deficienţele, de dimineaţa, de la ora 06.00, până seara, la ora 22.00, recunoscând astfel că aparatele automate de bilete nu funcţionează uneori din diferite motive.

„Sunt tot felul de situaţii de care ne lovim. Spre exemplu, acum două săptămâni ne-au bubuit două aparate din cauza fluxurilor de tensiune de la reţeaua de electicitate. Sunt momente în care aparatele nu funcţionează. De asta operatorii noştri sunt de dimineaţa până seara pe teren pentru a remedia problemele ivite.”, spune Cristian  Ianac, şeful departamanetul Vânzări din cadrul Publitrans Piteşti.


Călătorii „înroşesc” linia telefonică la OPC
Rămaşi cu ochii în soare în faţa apartelor pentru că nu primesc restul la suma introdusă sau biletul de călătorie, piteştenii înroşesc linia telefonică la OPC.

„Aproape în fiecare zi primim apeluri de la cetăteni care ne sesisează greutăţile pe care le întîmpină cu aceste aparate.

Oamenii reclamă fie că primesc bilete netipărite corespunzător, fie că nu primesc restul cuvenit sau că aparatul uită pur şi simplu să dea bitetul solicitantului, dar şi restul”, precizează Gheorghe Nicuţ, directorul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş.

Cele mai multe neplăceri sunt provocate de aparatele instalate în staţiile de la Muzeul Judeţean şi „Bălcescu”, care sunt suprasolicitate la orele de vârf.
„Am băgat 5 lei, iar aparatul nu mi-a dat nici bilet, nici rest”.


În fiecare zi, aparatele fac victime
 „Am băgat în aparat 5 lei după care am apăsat pe butonul de tipărire a biletului. Am aşteptat, am aşteptat şi, când am văzut că nu primesc nici biletul, nici rest, am sunat la numărul de telefon afişat pe aparat. Cei de la Publitrans au ajuns în 10 minute la faţa locului şi mi-au dat banii înapoi. Norocul meu a fost că  am avut martori, pentru că cei de la Publitrans nu mă credeau”, povesteşte  Ionuţ (31 de ani), unul dintre piteştenii care s-au „fript” în faţa aparatelor de bilete.

Omul şi-a recuparat banii, însă tot păgubit a rămas.”Am pierdut timp preţios în staţia de autobuz, mai ales că eram foarte grăbit, plus că serviciul telefonic la care suni la Publitrans când ai o problemă cu automatele de bilete, este contracost”, subliniază Ionuţ. 


 Alţii se lasă păgubaşi şi nu mai aşteaptă depanatorii. ,, Am introdus două bancnote de un leu şi nu am văzut nici biletul, nici banii înapoi.  Eram grăbit m-am urcat în autobuz. Am avut noroc, dacă se poate numi aşa, că n-a venit şi controlorul. Cred că dacă primeam şi amendă îi dădeam în judecată.”, spune Marius Dincă, 39 de ani, muncitor. 


 „Ieşim pe minus, nu pe plus când adunăm banii din atuomate”
 Paraxodal, deşi mulţi dintre păgubiţi nu mai sună la dispecerat pentru a-şi recupera banii înghiţiţi aiurea de automate, reprerezentanţii Publitrans spun că nu ies pe plus, ci pe minis, uneori, când fac totalul încasărilor.

„Nu s-a întîmplat să găsim bani în plus în aparate. Din contră, au fost situaţii în care am ieşit pe minus”, susţine Mariana Gheorghe, casier colector.

 În acelaşi context, conducerea Publitrans anunţă că în viitorul apropiat toate tonetele de bitele vor dispărea din staţiile de autobuz din Piteşti şi că vom rămâne astfel doar la mâna aparatelor electonice. „Intenţia noastră este să montăm în fiecare staţie automate de bilete. Din punctul nostru de vedere este un sistem eficient, pentru că nu vom mai plăti oameni care să vândă bilete”, afirmă directorul de Vânzări de la Publitrans.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite