Autogară privată la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Piteşti a dat undă verde la construirea unei autogări private, care ar ajuta la decongestionarea traficului.


Noua autogară se va ridica pe strada Câmpului, acolo unde firma care va deţine autogara a cumpărat un teren de peste 2500 de metri pătraţi.
Firma Sc Nikolo Perfect SRL din Piteşti, care are ca obiect de activitate transportul rutier, este cea care va contrui nou autogară pe un teren de pe Strada Câmpului, nr. 2, 2A şi 2B.  


În urma unei hotãrîri de Consiliu Lo­cal, în Pitești se va înființa o au­togarã aparți­nînd firmei de transport rutier SC NYKOLO PERFECT SRL, cu sediul în strada Negru Vodã. Terenul pe care se va realiza construcția se întinde pe o suprafațã de 2.520 mp, intrã în domeniul privat al societãții respective și este  amplasat în intra­vilanul municipiului Pitești, str. Câmpului nr. 2-2A-2B, fiind obținut printr-un contract de vînzare-cumpărare.“Această firmă  este operator de transport rutier de persoane pe traseele Pitești-Vedea, Pitești-Dogari, Pitești-Gorani, Pitești-Săliștea, Pitești-Uda de Sus, Pitești-Săpata de Jos, iar capetele de traseu sunt Autogara Sud şi cea de Nord.”, spune directorul Direcției Tehnice și de Urbanism, Emilian Nechita.


Firma deţine peste 20 de autovehicule care efectuează în jur de 60 de curse zilnice, astfel microbuzele străbat de 60 de ori pe zi oraşul pe anumite artere şi aşa aglomerate, pentru a ajunge la autogările menţionate. “Pentru a ajunge în localitățile limitrofe municipiului Pitești, autovehiculele respective străbat orașul pe multe din arterele principale de circulație ale municipiului, cum ar fi: bulevardul Nicolae Bălcescu, străzile Negru Vodă, Dumbravei, Smeurei, Maior Şonțu, Calea Craiovei, Exercițiu, contribuind astfel la aglomerarea traficului auto.”, se arată în raportul ataşat proiectului de hotărâre.


Mai puţine curse prin oraş

Motivul pentru care municipalitatea şi-a dat acordul pentru realizarea acestui proiect este decongestionarea traficului. „Având în vedere creșterea numărului de autoturisme în municipiul Pitești, care a contribuit la aglomerarea traficului auto, consider că realizarea acestei autogări va contribui la fluidizarea circulației prin oraş,” a declarat Primarul Tudor Pendiuc. “Suma investită este undeva în jur de trei miliarde de lei vechi,” spune Gabriel Niţu, reprezentantul firmei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite