Autobuzele vor trece mai rar prin staţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să facă economii, Publitrans vrea să mărească intervalul de succedare a autobuzelor.Operatorul public de transport călători aşteapă ca  Municiapalitatea să –şi  dea acordul pentru modificarea programului.

Numărul  piteştenilor  care circulă cu autobuzul  a scăzut în ciuda faptului că acest mijloc de transport rămâne în continuare cel mai ieftin.  De vină pare a fi numărul tot mai mic al celor care mai au de lucru pe platformele industriale ale Piteştiului. Reprezentanţii Asociaţiei  Publitrans – CNCD – Girexim  spun că această scădere se vede în numărul de bilete vândute şi că a devenit nerentabilă susţinerea numărului actual de curse.

 “Am înaintat Consiliului local o propunere de  modificare a intervalelor la care se succedă autobuzele în staţii pentru că anumite cheltuieli nu se mai justifică . Va fi vorba numai de  orele  în care  numărul  de călători  se reduce  chiar  şi pănă la una-două persoane, şi în niciun caz nu se va umbla la program în orele de vârf.”, explică Manuel Rotaru, directorul Publitrans.

 Liniile afectate vor fi  2b, 19, 2, şi 7. “Pe linia 2b avem curse cu 10-15 oameni şi am putea mări intervalul de succedare a autobuzelor în staţii. Cel puţin , în intervalul 20.30-22.30, chiar se impune acest lucru. Pe linia 19 sau pe linia 2, spre exemplu , ne gândim la varianta creşterii intervalului de succesdare a maşinilor  de la 8-10 minute, la 12-14 minute. “ explică directorul Publitrans.

 Autobuzele liniei 7 care în prezent trec prin staţii la intervale de 11 minute,  se vor succeda , spre seară, la 14 minute.

  Piteştenii nu sunt prea încântaţi de o eventuală schimbare

Vasilica Tomescu ,  71 ani: “De ce să le rărească, mai bine să suplimenteze cursele, că acum, vara, e cald, nu poţi sta prea mult în staţie că te termină soarele. ”
Maria Stulă, 39 ani: “ Dacă vin mai rar însemnă că vor fi mai aglomerate. Apoi,  încep şi căldurile şi nu cred că e cazul să  se  facă schimbări acum.”
Veronica Nicolae, 36 ani: „Pe mine nu mă afectează pentru că  merg mai mult pe jos. Două-trei staţii, cât am nevoiem, nu e cine ştie ce!”

 Propunerea  Publitrans – CNCD – Girexim va fi analizată în următoarea şedinţă a Consiliului Local.  Chiar dacă  modificările propuse de transportatorul public de călători nu se vor generaliza, din a doua parte  a lunii  iunie vor exista, totuşi, unele modificări în programul autobuzelor, modificări generate de trecerea la programul de vacanţă.

  



 Schimbările vor avea  loc pentru orele la care elevii intrau şi ieşeau de la cursuri.
“Autobuzele noastre au, acum, un program adaptat  în special elevilor. Intrând în  vacanţă  nu mai e nevoie de aceeaşi succesiune a maşinilor.”, explica Manuel Rotaru director General Publitrans 2000.s.a.
 Deocamdată  programul de vacanţă nu a fost definitivat, însă, cel mai probabil,   la orele respective, autobuzele vor trece prin staţii la intervale cu 3-4 minute mai mari decât în prezent, aşa cum s-a întâmplat şi vara trecută.
Excepţie vor face liniile  industriale  care vor circulă după acelaşi program.

  Deviere de traseu


 Începând de mâine, liniile 13 , 13b şi Răzăzboieni-Service vor fi deviate ca urmare a executării, pe B-dul Eroilor, a  unor lucrări la reţeaua de canalizare.  Pe sensul de urcare, traseul va fi deviat pe strtrada Teilor, cu o continuare a traseului pe Exerciţiu, fără schimbarea staţiilor. Traseul de coborâre al celor trei linii va rămâne nemodificat.
 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite